Autorităţile bălşene aşteaptă finanţare pentru liftul spitalului

Autorităţile bălşene aşteaptă finanţare pentru liftul spitalului

474
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cu sau fără cofinanţarea venită din partea ministerului, autorităţile din oraşul de pe Olteţ vor demara construcţia liftului, a cărui utilitate este indispensabilă. Cei mai afectaţi de lipsa unui lift în spitalul din Balş sunt pacienţii secţiilor de Ortopedie şi Chirurgie, care sunt de multe ori căraţi la primul etaj al clădirii cu tărgi speciale care să nu le altereze şi mai mult starea de sănătate, dar şi femeile care sunt internate la Secţia de Ginecologie, aflată la etajul al doilea al construcţiei.

„Nu am primit niciun răspuns oficial”

Mădălin Teodosescu, edilul din Balş, susţine că nu a fost primit niciun mesaj din partea Ministerului Sănătăţii, până acum, dar crede că proiectul care vizează construcţia liftului la Spitalul din Balş se află pe planul de investiţii al acestora.

 

„Nu am primit niciun răspuns oficial până acum de la reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, dar cred că liftul se află pe lista de investiţii a ministerului. Aşteptăm şi noi să vedem cu cât ar putea participa ei, diferenţa fiind suportată de noi. Oricum, spitalul din Balş va avea lift, indiscutabil, chiar dacă nu vom primi sprijin din partea Ministerului. Este strict necesară prezenţa liftului, aşa cum este necesar şi un centru de primiri urgenţe cu toate dotările necesare. Avem nevoie de aceste utilităţi pentru a primi acreditarea, dar şi pentru a uşura suferinţa persoanelor care sunt nevoite să apeleze la serviciile spitalului şi care nu trebuie să se confrunte şi cu alte probleme independente de starea lor de sănătate”, declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.

Condiţiile din Spitalul Balş, îmbunătăţite

În ultimii ani, Spitalul Balş a beneficiat de o serie de lucrări care au îmbunătăţit categoric mediul în care se desfăşoară activitatea. A fost montată şarpantă peste mai multe corpuri ale clădirii, printre care Pediatria şi Secretariatul, a fost executată termoizolaţia construcţiei, au fost aduse mai multe aparaturi printre care, cel mai important, un aparat imagistic Roentgen şi fost create mai multe grupuri sanitare noi. Cel mai important este proiectul cu o valoare de peste 60 de miliarde de lei vechi, prin care a fost reabilitat masiv ambulatoriul de specialitate, care va beneficia în viitorul apropiat de aparatură de ultimă generaţie în fiecare laborator. Licitaţia pentru aparatura ambulatoriului va avea loc pe 27 aprilie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.