Tratamente SPA cu ciocolată

Tratamente SPA cu ciocolată

676
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ciocolata e delicioasă şi ia diferite forme pentru a satisface şi cele mai exigente gusturi. Dar gustul ciocolatei este doar unul dinte atuurile sale. Nu doar că e savuroasă şi ne tentează cu aroma ei, ci e excelentă şi pentru frumuseţea noastră.

Ciocolata este un ingredient modern care ştie să se faca plăcut şi apreciat nu numai prin aromă, ci şi prin virtuţile sale. Produsele de îngrijire pe bază de ciocolată sunt foarte bogate în antioxidanţi, vitamine, oligoelemente şi minerale.

Masca facială cu ciocolată

Prin conţinutul său de vitamina E, ciocolata participă eficient la lupta împotriva îmbătrânirii pielii. Acesta este motivul pentru care face parte din compoziţia tratamentelor faciale. Prin magneziu şi acizii graşi pe care îi conţine cacaua, masca cu ciocolată are un efect tonifiant asupra tenului. Ciocolata combinată cu florile de portocale îşi sporeşte puterea antioxidantă şi, contrar opiniei generale, ea reduce excesul de sebum şi ajută la dispariţia acneei.

Pentru a prepara această mască în casă ai nevoie de 6 cuburi de ciocolată neagră (cu 80% cacao) şi 3 picături de ulei esenţial de flori de portocal. Topeşte ciocolata pe bain-marie, apoi încorporează uleiul esenţial şi las-o să se răcească. Când ciocolata s-a răcit, dar este încă moale, aplică masca facială cu ajutorul unei pensule şi las-o să acţioneze 5 minute. Clăteşte-ţi faţa cu apă caldă şi apoi cu apă rece.

Masaj cu ciocolată

Ciocolata are capacitatea de a hidrata pielea conţinând fosfolipide, agenţi care îi permit pielii să îşi păstreze nivelul de hidratare şi fineţea. Polifenolii pe care îi conţine cacaua ajută pielea să lupte împotriva radicalilor liberi, protejând-o şi de agresiunea factorilor externi. De asemenea, ciocolata este foarte apreciată pentru puterea sa de relaxare. Astfel, masajul cu ciocolată nu e un simplu capriciu, ci o nevoie reală a corpului nostru pentru a alunga stresul. Mirosul de ciocolată stimulează producţia de endorfină, hormon al fericirii.
   
Împachetări cu ciocolată

Pentru multe dintre noi, împachetările cu ciocolată sunt un adevărat răsfăţ pentru trup şi psihic, fără a ne mai gândi la efectele pe care le are ciocolata asupra pielii noastre. Cacaoa este bogată în proteine vegetale, iar acid-aminele permit hrănirea în profunzime a celulelor epidermei, îmbunătăţind microcirculaţia acesteia.

Atunci când este aplicată în strat subţire pe piele, ciocolata are efect anticelulitic prin teobromina şi cafeina pe care le conţine. Suprafaţa tratată devine mai fermă şi se poate observa şi o uşoară ameliorare a aspectului de coajă de portocală de la nivelul pielii. Eficienţa acestor împachetări depinde de frecvenţa cu care sunt repetate.

Împachetările cu ciocolată se realizează în felul următor: după gomaj, este aplicat pe piele un amestec alcătuit din ciocolată, cremă hidratantă şi ulei esenţial. Corpul este învelit apoi într-o peliculă de celofan pentru a favoriza pătrunderea produsului în piele şi acoperit cu o saltea termoîncălzită. După 50-60 de minute se aplică o cremă cu proprietăţi anticelulitice.

Ciocofango este o împachetare anticelulitică din ciocolată şi fango (nămol). Procedura debutează cu un gomaj uşor, după care se aplică un ser pe bază de ciocolată şi carnitină (pentru arderea grăsimilor). Apoi pe piele se aplică un amestec de ciocolată, parafină şi nămol, cu extraordinare proprietăţi antioxidante şi anticelulitice. Se înfăşoară zona tratată în film osmotic şi se înveleşte corpul într-o peliculă de celofan. Opţional se poate sta la termocuvertă 30-40 minute. După acest timp, se curăţă bine pielea şi se tonifică folosind un tonic de ciocolată. La final se aplică un gel special anticelulitic pe bază de ciocolată sau o cremă anticelulitică pe bază de ciocolată.

Împachetarea anticelulitică Ciocofango o găseşti la Aquarium Spa Center, la preţul de 100 lei şi poate fi un excelent cadou de Paşti pe bază de voucher personalizat pentru femeile importante din viaţa noastră.

Scrie-ne pe adresa redacţiei şi poţi câştiga prin tragere la sorţi pentru tine sau femeia specială din viaţa ta, o împachetare ciocofango pe care să i-o oferi cadou. Nu uita să ne treci datele de contact, pentru a te anunţa cum să intri în posesia premiului. Vor fi luate în considerare doar scrisorile şi mailurile care conţin datele complete. Data limită a concursului: 04 aprilie 2012.

Pentru acest articol au fost folosite informaţii de pe site-ul www.desprespa.ro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.