CJ Olt demarează reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene

CJ Olt demarează reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene

367
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În şedinţa de ieri, legislativul judeţean a vizat proiectul privind documentaţia cu principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivele de investiţii „lucrări de reabilitare şi modernizare drumuri judeţene”. Pentru cele 25 de drumuri judeţene, care conţin porţiuni pe care circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza gropilor, este nevoie de reabilitare, pentru care autorităţile judeţene vor accesa un credit în valoare de zece milioane lei.

Aproape 40 km drumuri vor intra în reabilitare

În proiectul supus aprobării, drumurile care vor intra în reabilitare traversează aproape tot judeţul. Tronsoanele de drum care vor intra în lucru necesită investiţii din cauza „traficului greu, a vechimii de peste 25 de ani a sistemului rutier, a diferenţelor de temperatură, cât şi a activităţilor de dezsăpezire din timpul iernii, care au dus la degradarea părţii carosabile”, aşa cum se arată în raport.

Se vor executa covoare asfaltice pe DJ 544, pe raza localităţilor Brastavăţu şi Ştefan cel Mare, pe DJ 642 Stoeneşti, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Rusăneşti, Cilieni, Tia Mare, Giuvărăşti, DJ 546 A Schitu, Şerbăneşti, Crâmpoia, Văleni, Stoicăneşti; DJ 679 Tufeni, Seaca, Mihăeşti; DJ 546 Verguleasa; DJ 703 C Mărgheni, Rusăneşti, Poboru; DJ 657 B Bărăşti, Coloneşti; DJ 644 Şopârliţa, Bobiceşti, Pârşcoveni; DJ 643 Oboga, Iancu Jianu; DJ 546 E Oporelu; DJ 678 B Vitomireşti; DJ 542 A Redea, Bucinişu; DJ 641 Cezieni; DJ 642 A Traian, Rotunda; DJ 657 Priseaca; DJ 703 D Leleasca.

Se vor aplica îmbrăcăminţi bitumisoase uşoare pe DJ 653 pe raza localităţii Radomireşti, DJ 643 A Dobreţu; DJ 678 E Sâmbureşti; DJ 679 Ghimpeţeni; DJ 703 D Leleasca; DJ 644 Morunglav; DJ 641 Cezieni; DJ 657 D Negreni.

Valoarea lucrărilor se va ridica la zece milioane lei, iar durata de realizare a acestora este de cinci luni.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.