Incendiu violent în Vâlcea. 200 de oameni se luptă cu flăcările de...

Incendiu violent în Vâlcea. 200 de oameni se luptă cu flăcările de trei zile

301
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Incendiul din apropierea oraşului Brezoi nu a fost stins nici aseară, după trei zile de luptă cu flăcările. Pompierii au intervenit cu toate echipamentele de care dispun şi chiar au apelat la un elicopter care a stropit pădurea pentru a lichida focarele de foc.Cea mai mare parte a flăcărilor a fost stinsă, însă, din cauza întunericului, pompierii şi-au amânat intervenţia pentru sâmbătă dimineaţă.

Focul a pornit din mai multe puncte şi ameninţă gospodăriile de la poalele muntelui. Este al treilea incendiu masiv in pădurile de conifere din Parcul Naţional Cozia, primele două au avut loc în zona Deluşel şi Ciunget, iar acum în masivul Corbu şi Ţurţudan la 600- 800 metri altitudine.

Focul este greu de stăpânit din cauza vântului puternic. Pompierii fac destul de greu faţă acestei misiuni. De la sol se intervine cu 200 de oameni iar din aer cu un elicopter. “Este a doua oară când solicităm elicopterul datorită faptului că intervenţia este foarte grea, aproape imposibilă pe unele zone datorită terenului accidentat şi altitudinii”, a declarat colonel Adrian Mesescu, şefu ISU Vâlcea.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, a făcut 25 de transporturi cu câte 2.000 de litri de apă pentru a stinge focarele. În ultimele zile au ars zeci de hectare de pădure, iar 15 case au fost afectate. Şase echipe de pompieri păzesc vecinătatea zonei de locuit ,informează rtv.net.

“Suntem în prezent afectaţi pe o suprafaţă de 140 de hectare. Prioritare au fost locuinţele de data aceasta pentru că deja focul s-a extins in zona cartierului de locuit”, a declarat Robert SHELL, primar Brezoi. “Nu am văzut în viaţa mea, am 65 de ani dar eu nu am văzut foc. Nu se putea resira. Fumul te îneca. Nu puteai să stai nici pe balcoane”, a spus femeie .

Traficul pe DN 7 a fost îngreunat din cauza fumului. Pompierii sau retras de pe munte la lăsarea întunericului urmând să reaia acţiunea de stingere a focului în zori.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.