Lovitură de teatru: PDL şi UNPR vor avea candidaţi separaţi la alegeri...

Lovitură de teatru: PDL şi UNPR vor avea candidaţi separaţi la alegeri în Capitală

567
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, propune organizaţiei pe care o conduce ruperea de UNPR la nivelul Capitalei, după ce Cristian Popescu Piedone a renunţat la asocierea cu UNPR şi va candida la primăria sectorului 4 din partea USL. Președintele UNPR București, Neculai Onțanu, a explicat sâmbătă că, în realizarea unui protocol de colaborare cu PDL, au apărut ”dificultăți politice” şi că nu se știe dacă acesta se va semna, relatează realitatea.net.
Neculai Onţanu spune că nu se ştie dacă se va mai semna protocolul UNPR-PDL la nivelul Capitalei.
Liderul PDL Bucureşti a convocat sâmbătă dimineaţă o şedinţă a Biroului Permanent al filialei. La intrarea în şedinţă, Elena Udrea a anunţat că va propune colegilor ca PDL să meargă separat de UNPR în Capitală la alegerile locale.
În acest moment, PDL are doi primari de sector, iar UNPR doar unul – Neculai Onţanu, după plecarea lui Piedone la USL. Astfel, misiunea PDL va fi de a găsi candidat şi pentru sectorul 2.
Liderul UNPR Gabriel Oprea anunțase, pe 22 martie, că Uniunea va forma, cu PDL și alte două partide, Alianța pentru Noul București, care va susține un candidat comun la Primăria Generală și candidați comuni la sectoare, dintre care la 2, 4 și 5 vor fi oamenii propuși de UNPR.
Onțanu a menționat că sunt dificultăţi politice în realizarea unui protocol de colaborare cu PDL, întrucât este nevoie de respectarea unor condiții importante, printre care revenirea la salariile anterior tăierii cu 25% și taxarea averilor foarte mari.
”Foare mulți lideri ai PDL nu vor ca să adopte legea taxării averilor foarte mari, în declarații publice pe care le-au făcut. Iar taxarea averilor foarte mari ar putea să rezolve un proiect sustenabil de pensii și salarii pentru oameni. E o dificultate majoră, pentru că lucrurile astea noi le-am discutat. Am cerut în repetate rânduri, nu putem să ne facem că nu știm despre ce e vorba. Până în prezent, erau suficiente momente în care legea taxării averilor foarte mari putea fi promovată în Parlament, iar lucrul acesta l-am cerut în nenumărate rânduri. Nu doresc acest lucru și atunci este evident că și noi avem dificultăți în rândul electoratului nostru, că nu putem susține un anumit gen de politică dacă nu se rezolvă anumite doleanțe ale populației”, a spus Onțanu, la Realitatea Tv.
Întrebat dacă se va mai semna totuși acest protocol PDL-UNPR, Onțanu a răspuns: ”Nu știm”. ”UNPR este un partid, la București, puternic. Suntem deschiși să negociem cu toată lumea pentru a ajunge…”, a Onțanu.
”Sunt multe bâjbâieli”, a mai comentat primarul Sectorului 2.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.