Profesor de la Harvard, impresionat de dotarea ştiinţifică a UMF Craiova

Profesor de la Harvard, impresionat de dotarea ştiinţifică a UMF Craiova

476
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un profesor de la Harvard a rămas impresionat de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea cercetătorii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Prof. Lance Munn – biolog la Spitalul General din Massachussets şi profesor asociat la Şcoala de Medicină Harvard – susţine că unele dintre laboratoarele de la UMF Craiova sunt mai bine dotate decât cele de la renumita şcoală de cercetare de peste Ocean. Invitat, vineri, 30 martie, să susţină o prelegere doctoranzilor, studenţilor, cadrelor didactice şi cercetătorilor despre dinamica vaselor din interiorul tumorilor, profesorul american a avut ocazia să ia pulsul mediului academic medical din Bănie. „Este prima oară când vin în România şi trebuie să mărturisesc că am rămas impresionat de eforturile care se fac în ţara dumneavoastră în privinţa cercetării, dar şi de pregătirea celor care lucrează în acest domeniu. Multe dintre laboratoarele pe care am avut ocazia să le vizitez acum, în scurta perioadă petrecută la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, sunt chiar mai bine dotate decât cele similare pe care noi le avem la dispoziţie la Harvard. În asemenea condiţii, m-aş bucura să putem dezvolta, împreună cu specialiştii de la UMF Craiova, proiecte comune de cercetare între instituţiile noastre, care să conducă la depistarea unor tratamente mai bune pentru cancer”, a declarat prof. Lance Munn.
Mediciniştii craioveni nu primesc, pentru prima oară, vizita unui cercetător de renume străin. În ultimii ani, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au mai ţinut prelegeri despre biologie moleculară, farmacologie sau endoscopie gastrointestinală profesori de la Bruxelles, Universitatea Oxford din Marea Britanie, University of New Mexico sau de la Centrul de Cercetare a Cancerului MD Anderson – University of Texas, SUA.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.