Școlile și serele vor primi aproape 2 milioane euro

Școlile și serele vor primi aproape 2 milioane euro

456
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Căderile masive de zăpadă de la începutul anului aduc acum o producătorilor de legume și școlilor, care au fost afectate de zăpada din lunile ianuarie și februarie, sume compensatorii în valoare de 1.9 milioane euro.

Unități de producție din 31 de județe au fost afectate de viscolul din primele două luni ale acestui an. Ministerul Agriculturii va acorda 8.52 milioane lei producătorilor de legume și scolilor.

“Pentru a reduce impactul acestor pierderi asupra activităţii producătorilor de legume, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a elaborat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru alocarea de sume compensatorii prin acordarea unui ajutor de minimis care să compenseze valoarea estimativă a pagubelor produse la materialele de acoperire a spaţiilor protejate. Ajutorul se acordă în conformitate cu regulamentul CE 1535/2007, iar cuantumul maxim nu depăşeşte echivalentul în lei a 7.500 euro pe beneficiar, adică 33.000 lei”, se arată într-un comunicat trimis de Ministerul Agriculturii.

 

Ada Lateș

ada.lates@jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.