Aeroportul Internaţional Craiova trebuie să devină o prioritate a Guvernului

Aeroportul Internaţional Craiova trebuie să devină o prioritate a Guvernului

314
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Deputatul liberal Ionuţ Stroe susţine că regiunea Oltenia nu ar mai fi pe lista cu cele mai sărace zone ale Europei dacă Guvernul şi-ar canaliza atenţia în această parte a ţării. „Situaţia s-ar putea schimba radical dacă această regiune ar primi măcar câteva impulsuri semnificative anual de la Guvern în locul ignorării complete de care „se bucură” în prezent.

Iar un bun punct de pornire ar fi introducerea Aeroportului din Craiova pe o listă de priorităţi investiţionale ale Ministerului Transporturilor. Săptămâna trecută a avut loc în Craiova o întrunire a Asociaţiei Aeroporturilor din România şi consider că semnalele de alarmă trase cu această ocazie merită să se facă auzite, prin intermediul Parlamentului României, la Guvern. Toţi directorii de aeroporturi din ţară au apreciat investiţiile pe care Consiliul Judeţean Dolj le-a făcut la Aeroport din forţe proprii în ultimii ani şi văd un potenţial mare de dezvoltare al acestuia. Însă eu cred că nu putem lăsa în cârca unui Consiliu Judeţean dezvoltarea unui Aeroport internaţional cu trafic intens.

Eforturile ar trebui să fie susţinute proporţional de Executivul de la Bucureşti, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani Oltenia în general şi Doljul în special au fost ignorate de Guvern în ceea ce priveşte marea infrastructură. E suficient să reamintesc aici doar dispariţia proiectului drumului expres Craiova – Piteşti. Cu această ocazie solicit public Ministerului Transporturilor să îşi îndrepte atenţia spre Aeroportul din Craiova, întrucât dezvoltarea acestuia ţine nu doar de un interes regional, ci şi de unul naţional. Aeroportul Otopeni a devenit supraaglomerat odată cu preluarea zborurilor low-cost iar dezvoltarea unui alt mare aeroport în sudul României ar fi de bun augur inclusiv în acest context. Reamintesc şi faptul că locuitorii din nordul Bulgariei şi-au arătat interesul de a se deplasa spre Craiova pentru curse cu avionul, întrucât aceasta este mai aproape de ei decât Sofia. O astfel de investiţie ar avea drept consecinţă un boom economic în zonă şi ar contribui inclusiv la dezvoltarea turismului, zona de nord a Olteniei fiind cu siguranţă un punct de atracţie ce în prezent este prea puţin exploatat”, a precizat deputatul Ionuţ Stroe, într-o declaraţie politică.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.