Mircea Sandu: “Mă deranjează că U. Craiova nu are echipă”

Mircea Sandu: “Mă deranjează că U. Craiova nu are echipă”

347
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat joi că este deranjat de faptul că nu mai există echipa Universitatea Craiova, dar patronul acesteia, Adrian Mititelu, nu este un subiect.

“Din punctul meu de vedere, Mititelu nu este un subiect. Mă deranjează că Universitatea Craiova nu are echipă. Dreptatea este în totalitate de partea FRF, în baza tuturor regulilor existente. Mă deranjează dacă nu ia licenţa Timişoara. Dar nu este vina mea tot ce se întâmplă. Nu mă interesează problema licenţierii”, a afirmat Sandu după lucrările Comitetului Executiv al FRF.

Şeful FRF a precizat că în şedinţa Comitetului Executiv s-au dezbătut “o serie de probleme destul de importante pentru fotbalul românesc. Am informat Comitetul Executiv despre stadiul în care ne aflăm privind organizarea finalei UEFA Europa League, din 9 mai. Pentru prima dată, echipa de 19 ani fete este calificată la un turneu final al Campionatului European. Din păcate, echipa de fotbal în sală a pierdut meciul cu Ucraina, acasă, 0-4, deci avem şanse aproape de zero de calificare la CM”.

Preşedintele FRF a mai spus că a informat despre întâlnirile cu reprezentanţii suporterilor: “A fost admisă prezenţa lozincilor în stadioane, în conformitate cu legea. Pot să fie expuse lozinci fără conţinut rasist, xenofob, calomnios ori injurios. Se va stabili locul sau locurile de expunere a bannerelor. Se vor putea flutura steaguri, inclusiv steaguri mari. Suporterii îşi pot manifesta afecţiunea pentru un club şi prin înscrisuri. E un pas înainte în relaţia suporteri – cluburi”.

De asemenea, a fost aprobată convocarea Adunării Generale a FRF, pentru data de 14 mai, ora 11:00, la Casa Fotbalului.

Au mai fost stabilite locurile galeriilor de la cluburile mari pe Arena Naţională, la jocurile disputate acasă de echipa naţională de fotbal a României.

Sandu a mai spus că a fost aprobat calendarul competiţional pentru sezonul viitor: start la 21 iulie la Liga I, turul se va încheia pe 15 decembrie, cu etapa a 20-a, returul va începe la data de 2 martie 2013, iar pe 29 mai 2013 ultima etapă. Finala Cupei României-Timişoreana se va disputa la 1 iunie 2013, data limită de comunicare a echipelor româneşti pentru competiţiile europene intercluburi. Prima fază a competiţiei KO va avea loc pe pe 18 iulie, şaisprezecimile de finala (primul tur cu participarea echipelor din Liga I) sunt programate pe 26 septembrie, optimile de finală pe 31 octombrie, sferturile de finală pe 28 noiembrie, iar prima manşă a semifinalelor se va juca la 12 decembrie. A doua manşă a semifinalelor va avea loc pe 12 aprilie 2013.

Campionatul Ligii a 2-a va începe în ziua de 18 august, turul urmând să se încheie, cu etapa a 15-a, la 24 noiembrie. Reluarea competiţiei e programata la 2 martie 2013, ultima etapă urmând să aibă loc pe 1 iunie 2013. Campionatul Ligii a 3-a are programată prima etapă pe 17 august, turul încheindu-se, cu etapa a 15-a, pe 23 noiembrie. Întrecerea se va relua la data de 1 martie 2013, ultima etapă fiind programată pe 31 mai 2013.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv, cluburile Dinamo, Steaua şi Rapid au propus delegarea arbitrilor străini, 5 voturi au fost pentru, 5 abţineri şi 3 împotrivă. “‘Nu s-a întrunit jumătate plus unu aşa că nu s-a adoptat o decizie”, a spus Mircea Sandu.

A fost aprobat Planul strategic 2012-2016 pentru creşterea competitivităţii fotbalului românesc, elaborat de Direcţia Tehnică a FRF.

Comitetul Executiv a luat act de hotărârea TAS şi a admis schimbarea denumirii clubului din FC Timişoara în Politehnica Timişoara.

De asemenea, a fost aprobată propunerea LPF cu privire la obligativitatea cluburilor din Liga I, precum şi a celor din Liga a 2-a care vor promova în Liga I la sfârşitul sezonului 2011-2012, de a deţine instalaţii de încălzire a terenurilor de joc, urmând ca prevederile referitoare la locurile acoperite (3.000 acoperite pentru stadioanele cu maxim 10.000 de locuri, respectiv 5.000 acoperite pentru stadioanele cu mai mult de 10.000 de locuri) să fie aplicabile din sezonul competiţional 2013-2014.

La propunerea lui Octavian Goga (reprezentantul fotbalului amator), vicepreşedinte FRF, data de disputare a barajului de promovare în Liga a III-a, pentru sezonul competiţional 2012-2013, s-a decis să fie 20 iunie, în loc de 12 iunie.

A fost aprobată componenţa Comisiei FRF pentru fotbalul de bază (Grassroots), pentru perioada 5 aprilie 2012 – 31 decembrie 2014: Manager – Adrian Pigulea (referent în cadrul FRF), membri – Alin Cătălin Păunescu (Inspector General în cadrul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului), Marius Cociu (reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de juniori în Comitetul Executiv al FRF), Dan Apolzan (Directorul Şcolii Federale de Antrenori), Sorin Ţerbea (reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de fotbal în sală în Comitetul Executiv al FRF, Daniel Prodan (reprezentantul combaterii discriminării şi rasismului din cadrul FRF), Ion Măţăoanu (reprezentantul antrenorilor zonali FRF), Viorel Stoica (reprezentantul fotbalului pe plajă), Dan Pârvulescu (reprezentantul fotbalului pentru persoane cu dizabilităţi) şi Marian Pălărie (reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de fotbal feminin în Comitetul Executiv al FRF).

Miodrag Belodedici a fost desemnat Ambasador Grassroots. AGERPRES

Sursa: http://radicaldedolj.info/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.