Ziua Aviaţiei şi Cosmonauticii la Biblioteca Judeţeană

Ziua Aviaţiei şi Cosmonauticii la Biblioteca Judeţeană

669
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sămbătă, 7 aprilie, de la ora 10.00, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, secţia Mediateca şi American Corner Craiova, celebrează Ziua Internaţională a Aviaţiei şi Cosmonauticii. 

Evenimentul este realizat în colaborare cu Asociaţia Română Pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, filiala Craiova. În acest sens, este organizată şi o miniexpoziție de documente din colecţia American Corner Craiova, cu referire la aviaţie şi cosmonautică. De asemenea, inginerul Cristian Grigorescu va prezenta “Istoria aeronauticii – Fraţii Wright până la 1903”, iar comandor Paul Ţandachi va vorbi despre “Celebrităţi ale aeronauticii mondiale în România”. Printre invitaţii speciali se numără europarlamentarul  Marian Jean Marinescu şi scriitorul Ilarie Hinoveanu.

În fiecare an, pe 12 aprilie, se sărbătoreşte Ziua mondială a Aviaţiei şi Cosmonauticii. Federaţia Internaţională a Aviaţiei a ales această dată pentru că în anul 1961 a avut loc primul zbor al unui om în spaţiu, la bordul navei VOSTOK 1. Este vorba de sovieticul Iuri Gagarin.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.