Pescarii bălşeni preferă bălţile cu plată în locul Olteţului

Pescarii bălşeni preferă bălţile cu plată în locul Olteţului

240
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Avantajele pescuitului în bălţile private sunt multiple şi de cele mai multe ori succesul este garantat. Speciile diverse de peşti şi lipsa prezenţei unor rase de mici dimensiuni care doar sâcâie pescarii sunt principalele motive pentru care unii aleg să frecventeze aceste lacuri.

La nivelul judeţului sunt bălţi cu plată la care au acces doar cei care achită 70 de lei pe zi, cu condiţia ca peştii mai mari de un kilogram să fie eliberaţi după prindere. Acestea ajung să fie vizitate doar de pescari care au şi dare de mână. Cei mai mulţi, însă, aleg să meargă la bălţile care taxează la oră, la preţuri mult mai mici, de unde au voie să ia acasă toată prada. Un alt motiv pentru care pescarii amatori preferă bălţile cu plată este faptul că aceştia nu au nevoie de permis pentru a se delecta câteva ore.

 

„E mult mai bine să dai trei lei pe oră şi să iei peştele acasă decât să plăteşti o zi întreagă cu 70 de lei şi să rişti să ajungi şi cu plasa goală. Aici, dacă nu mişcă nimic, pleci acasă, acolo dacă ai plătit trebuie să rămâi şi să te uiţi lung după plută. Am prins zece kilograme săptămâna trecută la această baltă cu plată, am încercat şi pe Olt. dar n-a prea muşcat, am luat doar două kilograme acolo”, declară Marinel Guţan, pescar din Balş.

Deşi nu există bălţi private pentru pescuit în oraşul Balş, pescarii amatori nu ezită se meargă în localităţile învecinate pentru a-şi satisface pasiunea.

 

„Pescarul adevărat se vede pe Olt”

 

Nu toţi pescarii agreează bălţile antropizate care au fost populate de deţinătorii acestora. Unii consideră că pescuitul în bălţile private nu le scoate în evidenţă calităţile şi cunoştinţele în domeniu, iar satisfacţia nu se compară cu cea dată de pescuitul într-o apă curgătoare.

 

„Nu merg la pescuit în bălţile cu plată, consider că m-aş minţi singur. Ori prinzi în baltă, ori în fântână? Numai la gândul că peştii au fost crescuţi acolo de cineva şi că dacă sunt lăsaţi fără mâncare îţi trag şi la acul gol… Prefer să prind un kilogram pe Olt decât două în bălţile cu plată. Când prinzi pe Olt se văd adevăratele cunoştinţe în materie de pescuit, nu te poţi numi pescar profesionist dacă prinzi în «găleata cu apă»”, declară Ovidiu Perca, un alt pescar din Balş.

Cea mai mare nemulţumire a pescarilor din Balş este legată de faptul că se folosesc tot mai des setci care perturbă pescuitul la undiţă pe Olt.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.