Sancţiuni la Legea picnicului, abia din 2013

Sancţiuni la Legea picnicului, abia din 2013

340
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Până atunci, autorităţile locale au obligaţia să definitiveze zonele de agrement din punct de vedere geografic, să aloce sumele în buget pentru administrarea acestor spaţii, să doteze zona respectivă cu indicatoare, marcaje, containere de gunoi menajer şi pentru colectarea selectivă, toalete ecologice şi, acolo unde există posibilitatea, cu parcări. De asemenea, trebuie făcut şi un program al desfăşurării activităţii de picnic.

 

„Este o lege destul de importantă pentru că, prin aplicarea sa, zonele de agrement vor fi zone curate şi nu vom mai găsi acele depozite de deşeuri. Obligaţia cetăţenilor este să păstreze indicatoarele, să nu deterioreze zona, să-şi desfăşoare activitatea de picnic în locul special amenajat pentru grătar, cu supravegherea focului. De asemenea, au obligaţia să depoziteze deşeurile rezultate în pubela de gunoi menajer, să nu spele maşina, pentru că la noi se mai practica înainte, şi să nu se arunce anumite substanţe periculoase”, spune Gheorghe Neacşa.

Conform legii, Garda de Mediu va aplica sancţiuni pentru autorităţile locale de la 10.000 la 50.000 de lei, iar pentru persoanele fizice, de la caz la caz, de la 100 la 5.000 de lei.

Neacşa a precizat că GNM Olt a făcut demersuri către primăriile oltene pentru a urma paşii respectării Legii picnicului: „Noi, în acest sens, am făcut adrese către autorităţile locale să-şi delimiteze zonele respective şi să-şi aloce sumele în buget, urmând ca în jumătatea trimestrului doi să mergem în control şi să impunem măsuri, dar cu termen scandent mult mai mare, având în vedere că legea tocmai a intrat în vigoare. Sancţiunile materiale vor fi aplicate începând cu anul 2013”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.