S-a deschis târgul de miei din piaţa Brestei

S-a deschis târgul de miei din piaţa Brestei

375
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiovenii au, începând de marţi, un loc special amenajat de unde pot achiziţiona carne de miel. În piaţa din cartierul Brestei aceştia au la dispoziţie un punct de sacrificare a mieilor, unde deja şi-au făcut apariţia mai mulţi comercianţi din diferite colţuri ale judeţului Dolj.

Directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Bogdan Apostol, susţine că punctul de sacrificare a mieilor a fost deschis astăzi, mai bine de 10 comercianţi de animale fiind deja prezenţi în piaţa din Brestei.

“Sacrificare mieilor se face conform normelor europene, prin asomare. Craiovenii pot să vină aici în piaţă, să cumpere miei de la comercinaţi, iar contra sumei de 12 lei mieii vor fi sacrificaţi de către personalul societăţii noastre. Este un spaţiu amenajat pe care l-am ales după consultarea cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj şi va fi deschis până sâmbătă, inclusiv”, a declarat Bogdan Apostol.

În piaţă şi-au făcut apariţia deja mai mulţi comercianţi. “Eu sunt de la Valea Stanciului şi am aproape 60 de miei pe care vreau să îi vând anul acesta. Azi-dimineaţă am vândut cu 14 lei kilogramul în viu, dar acum am lăsat la 13 lei. Mai jos de 13 lei nu scădem pentru că nu se mai rentează. Subvenţii nu sunt, iarna a fost grea. E greu să creşti şi animalele astea”, a declarat Mitică Stănică (73 de ani).

Anul trecut, punctul de sacrificare a mielor a fost amenajat în piaţa Chiriac, dar spaţiul respectiv a fost închiriat de o societate comercială. Anul acesta, autortăţile au decis să amenajeze un spaţiu în Piaţa Brestei.

miei, piata Brestei
piata Brestei, miei
Sursa: http://radicaldedolj.info/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.