Primarul Craiovei Antonie Solomon a avut astazi o intalnire cu reprezentantii companiei...

Primarul Craiovei Antonie Solomon a avut astazi o intalnire cu reprezentantii companiei americane Cooper Standard, furnizor de componente auto pentru Ford Romania.

330
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul municipiului Craiova Antonie Solomon s-a intalnit astazi cu echipa de conducere a companiei americane Cooper Standard, furnizor de componente auto pentru Ford Romania.
Reprezentantii companiei americane si-au anuntat intentiile de dezvoltare din perioada urmatoare si planurile investitionale pentru Craiova, solicitand sprijinul municipalitatii in acest sens.
Cooper Standard va produce la Craiova piese auto destinate initial Ford, apoi si altor clienti, respectiv sisteme de etansare si gestionare a lichidelor.
 
” Ne dorim sa avem o colaborare la fel de buna ca si pana acum, noi gasind o totala deschidere din partea Primariei Craiova in sprijinul investitiei noastre si a crearii de locuri de munca pe plan local. Vom angaja pana la 150 de persoane in fabrica noastra, in conditii de munca foarte bune si vom fi gata sa producem in serie din momentul in care compania Ford o va cere. Pe langa sustinerea initiala a Ford, operatiunile din Romania vor oferi produse si celorlalti clienti globali”, a declarat Janusz Rosner, managerul Cooper Standard Craiova. 
 
Reprezentantii companiei americane au solicitat primarului Antonie Solomon sprijin in gasirea celor mai buni studenti din domeniul industriei mecanice si automobile, o intalnire cu echipa de conducere a Universitatii din Craiova urmand a avea loc in cursul saptamanii viitoare. 
 
„Ca de fiecare data cand un investitor a batut la usa Primariei Craiova, el a fost bine primit si sprijinit in tot ceea ce a depins de noi si este legal. Cei de la Cooper Standard m-au asigurat ca au intentii serioase pentru Craiova si ca planurile lor de localizare aici s-ar putea dezvolta in perioada urmatoare. Le-am spus ca imi doresc ca din Craiova sa nu ne mai plece tinerii la cules de capsuni in Spania, ci sa le oferim locuri de munca aici, bine platite, care sa-i faca sa ramana in orasul in care s-au nascut. Dupa discutiile pe care le-am purtat cu cei din conducerea companiei americane sunt convins ca am reusit sa-i fac sa inteleaga ca au ales un oras sigur din punct de vedere investitional, un oras in plina modernizare si dezvoltare.” a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova. 
 
Cooper Standard are fabrici deschise in 19 tari, in care lucreaza 21.000 de angajati si deserveste industria auto de pe toate continentele. 
 
Primarul Antonie Solomon a avut in aceasta saptamana convorbiri si cu reprezentanti ai conducerii companiei Kirchhoff Automotive, un alt important furnizor localizat in incinta fabricii Ford de la Craiova.
Kirchhoff Automotive Craiova va produce 30 de componente mari pentru caroseriile si sistemele auto. 
 
Potrivit directorului executiv operatiuni al Kirchhoff Automotive Craiova, Gabriel Porojan, inaugurarea fabricii din incinta Ford va avea loc spre sfarsitul lunii aprilie, data exacta urmand a fi comunicata in urmatoarele zile. 
 
„Pentru mine nu este o bucurie mai mare decat aceea de a deschide noi investitii la Craiova, investitii serioase, durabile, care sa ofere conditii dintre cele mai bune angajatilor craioveni. Spre deosebire de altii care promit marea cu sarea, prefer sa fac lucruri concrete si craiovenii sa le simta intr-o viata mai buna. Incurajez orice investitor sa vina la Craiova, unde va gasi un mediu prielnic pentru dezvoltarea sa, ceea ce va duce implicit si la dezvoltarea Craiovei”, a mentionat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova. 
 
Conducerea companiei  Kirchhoff Automotive a precizat ca o parte din productia de la Craiova va fi destinata si clientilor din afara granitelor Romaniei. Kirchhoff Automotive constituie cea mai mare divizie a Kirchhoff – Gruppe, grup cu o vechime de peste 225 de ani, 42 de fabrici in 16 tari si cu peste 10.000 de angajati.
 
Ford Romania va produce in acest an, aproximativ 60.000 de masini la Craiova, urmand ca numarul acestora sa creasca pana la 105.000 de unitati, in 2013.
Productia modelului Ford B-Max va incepe in luna iunie, potrivit ultimelor discutii cu oficialii companiei Ford. 
 
 
Purtator de cuvant,
Carmen Licu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.