Vinurile “Domeniul Coroanei” Segarcea au obţinut 5 medalii in Franţa

Vinurile “Domeniul Coroanei” Segarcea au obţinut 5 medalii in Franţa

702
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Brandul “Domeniul Coroanei” nu mai are nevoie de nici o prezentare. Citând specialişti în materie, vinurile de la Segarcea se remarcă prin personalitatea distinctă, savoarea şi frăgezimea obţinute graţie tehnologiei moderne de prelucrare a strugurilor, prin care reuşesc să se individualizeze în orice împrejurare. Mărturie stau şi toate premiile obţinute de-a lungul anilor în concursurile de specialitate din întreaga lume. La ultimele dintre competiţiile vinurilor, desfăşurate în luna martie a acestui an în Franţa, “Domeniul Coroanei” Segarcea a revendicat nu mai puţin de 5 medalii, dintre care trei de aur. Meritul pentru portofoliul de excepţie al Domeniului Coroanei Segarcea îi aparţine proprietarului Mihai Anghel, care într-un deceniu a reuşit să dea strălucire unor vinuri nevalidate anterior în competiţiile de talie mondială.

Două medalii de aur la “Vinalies Internationales

În perioada 2-6 martie a.c., în Franţa, la Paris, a avut loc ce-a de-a XVIII-a ediţie a prestigiosului concurs “Vinalies Internationales”, la care s-au înscris peste 3.900 de vinuri, analizate şi evaluate de 100 de juraţi. Dintre cele 1.008 medalii acordate, 9 au revenit producătorilor români. Două au fost de aur şi au fost obţinute de Domeniul Coroanei Segarcea, cu Tămâioasă Românească 2011, şi Murfatlar, cu 3 Hectare Sable Noble, 2011 (cupaj de Pinot Gris şi Sauvignon Blanc). Pe plaiurile dobrogene au ajuns şi 4 medalii de argint (3 Hectare Sable Noble Cabernet Sauvignon Rosé – 2011, Lacrima lui Ovidiu 5, Late Harvest Chardonnay special reserve – 2006 şi Sec de Murfaltar Sauvignon Blanc – 2011). Celelalte trei medalii au fost obţinute de Recaş (La Putere Cabernet Sauvignon 2009 şi Solo Quinta 2001 (cupaj de Syrah, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc şi Chardonnay), în timp ce Domeniul Coroanei Segarcea s-a întors acasă şi cu o a doua medalie, obţinută de data ceasta cu un vin roşu, Respect 2009.

La ediţia din 2011 a aceleiaşi competiţii, România câştigase doar patru medalii, dintre care două de aur (Solo Quinta 2010 – Recaş, Lacrima lui Ovidiu 12,â – Murfatlar) şi două de argint (Feteasca Neagră 2008 – Domeniul Coroanei Segarcea, Wolfhouse rosé – Recaş).

Peste 35 de ţări înscrise în competiţie

Tot în martie, în zilele de 30 şi 31, şi tot în Franţa, vinurile româneşti au câştigat alte cinci medalii în cadrul competiţiei internaţionale “Challenge International du Vin”, eveniment organizat în Bourg et Blaye din regiunea Bordeaux, eveniment relatat de www.vinul.ro. Dintre producătorii români participanţi s-au evidenţiat Domeniul Coroanei Segarcea, premiată cu trei medalii, şi Domeniile Săhăteni, cu două medalii. Anul acesta, în competiţie au fost înscrise peste 4.700 de vinuri, provenind din peste 35 de ţări şi degustate de către 800 de experti şi consumatori amatori avizaţi. Fiecare comisie de jurizare a fost formată dintr-un viticultor, un oenolog, un distribuitor şi un achizitor de vinuri.

Aur, Argint şi Bronz la “Concours Mondial du Sauvignon

Astfel, Domeniul Coroanei Segarcea a primit o medalie de aur pentru vinul Domeniul Coroanei Segarcea Tămâioasă Roză 2011, o medalie de argint pentru Domeniul Coroanei Segarcea Sauvignon Blanc 2011 (Prestige) – un vin premiat cu argint la “Concours Mondial du Sauvignon”, la mijlocul lunii martie, şi o medalie de bronz pentru Principesa Margareta 2010. Domeniile Săhăteni a câştigat o medalie de aur pentru vinul Aurelia Vişinescu White Artisan 2011 şi o medalie de bronz pentru vinul Aurelia Visinescu Karakter Chardonnay 2011.

Concursul de vinuri “Challenge International du Vin” este unul dintre cele mai vechi concursuri internaţionale de profil, aflat la cea de-a 36-a ediţie, şi este organizat anual, în fiecare primavara, timp de câteva zile, în localitatea Bourg din regiunea Bordeaux, Franţa.

 

Sursa: cvlpress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.