Solomon: “Lucrarea pasajului subteran a fost adjudecată”

Solomon: “Lucrarea pasajului subteran a fost adjudecată”

311
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pasajul subteran din Bănie va fi construit de o asociere de firme. Anunţul a fost făcut de primarul Antonie Solomon, care susţine că firmele nemulţumite de rezultat licitaţiei ar fi renunţat la acţiunea în instanţă. Din asocierea de firme care va construi pasajul subteran face parte şi societatea Mitliv Craiova, care lucrează în prezent alături de alte două firme la Centrul Multifuncţional din Bănie.

Edilul-şef susţine că firmele nemulţumite de licitaţie au renunţat la acţiunea în instanţă şi s-au rezumat la o contestaţie către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

“E voba de o asociere între Mitliv Craiova şi încă o firmă din Austria, Habau. Firma care a contestat licitaţia a renunţat la acţiunea în instanţă şi a făcut doar plângere la ANRMAP”, a declarat Antonie Solomon.

Primarul Solomon susţine că va semna contractul cu firmele câştigătoare după Sărbătorile de Paşti, însă acesta nu vrea ca lucrările să înceapă mai devreme de luna iunie.

“După ce vom da drumul la circulaţia rutieră la kilometrul zero, unde se construieşte pasajul suprateran, vor demara şi lucrările la cel subteran. Abia atunci începem construcţia pasajului deschidem şantierul, dar mai întâi o să demolăm cele două case pentru a pregăti terenul”, a explicat edilul-şef.

Mitliv mai lucrează în prezent şi la Centrul Multifuncţional din cartierul Romaneşti, unde este asociată cu firmele Recon şi Romelectro. Societăţile care au câştigat licitaţia au fost contestate pentru că ar fi oferit un preţ foarte mic faţă de evaluările primăriei, care indicau că proiectul valorează aproximativ 16 milioane de euro. Licitaţia a fost adjudecată în urmă cu mai bine de o lună, însă firmele nemulţumite au contestat rezultatul.

Proiectul finanţat din fonduri europene presupune realizarea unui tunel de 405 metri lungime pe sub strada Arieş, dar şi devierea reţelelor de apă şi canalizare. De asemenea, se doreşte amenajarea bretelelor de ocolire a gurilor tunelului, precum şi a celor două sensuri giratorii de la intersecţia străzii Arieş cu bulevardul A.I. Cuza şi cu strada Traian. Viitorul tunel rutier va proni din zona Casa Studenţilor şi se va încheia înainte de intersecţia străzii Arieş cu bulevardul Calea Bucureşti.

Sursa: http://radicaldedolj.info/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.