Ştiinţa Craiova nu a murit: câştigă campionate peste Ocean!

Ştiinţa Craiova nu a murit: câştigă campionate peste Ocean!

571
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din pasiune pentru culori, mândre culori: aşa a luat fiinţă Ştiinţa Craiova Laval, echipa oltenilor din Montreal. Iar din respect pentru numele legendar pe care îl poartă, Ştiinţa canadiană nu s-a mulţumit doar cu prezenţa în competiţie, alb-albaştrii au dat din coate şi s-au cocoţat pe primul loc al campionatului românesc din Quebec.

Când eşti departe de casă, ca oltean cel mai mult îţi lipseşte Universitatea Craiova. Emigranţii cu sânge alb-albastru din Montreal au dorit să mai estompeze din dorul faţă de simbolul acestei regiuni, şi, în 2009, au format Ştiinţa Craiova Laval. Cătălin Bălan, unul din iniţiatorii echipei, devenit ulterior antrenor şi component de bază al ei, spune: „Ne-am înfiinţat ca echipă în 2009 şi ne-am ales atât numele, cât şi culorile alb-albastru tocmai din dragoste pentru echipa Universitatea Craiova“.

Avem echipă, ce facem cu ea, s-au întrebat oltenii. Firesc, au înscris-o în Campionatul Românesc din Quebec. Cu puţină teamă vizavi de gruparea Transilvania, care câştigase toate competiţiile din ultimii 10 ani. Ştiinţa Craiova a întrerupt însă supremaţia Transilvaniei, câştigând ultimele două ediţii ale Campionatului Româesc din Quebec.

„Cei doi ani şi ceva de existenţă ne-au făcut să avem o coeziune în joc şi să ne simţim în teren, cum se spune. Rezultatele s-au văzut în cadrul primei ediţii a ligii, pe care am câştigat-o cu un bilanţ impresionant: 15 victorii, 4 egaluri şi o singură înfrângere. Şi la a doua participare nu am avut rivali, ne-am impus categoric, cu 16 puncte avans în faţa locului doi Unirea. Ne bucurăm extrem de mult pentru aceste victorii pe care le dedicăm echipei noastre de suflet dezafiliate de către conducerea Federaţiei Române de Fotbal. Am demonstrat astfel că Universitatea Craiova nu va muri niciodată în inima suporterilor ei“, e de părere Cătălin Bălan.

MVP-ul echipei a fost vârful Valentin Ivan, cu 54 de goluri în 10 meciuri. I-au pasat decisiv şi au punctat alături de el pentru triumful Ştiinţei Craiova: Cătălin Bălan, Claudiu Dumitrean, Cosmin Dobre, Costel Doros, Cristian Negoescu, Daniel Barbu, Gigi Pătru, Julio Vega, Ionele Doru, Lucian Ciumpavu, Marian Anghelescu, Matei Maxim, Melchor Carlos, Virgil Bădele.

Sursa: oltenia-sport.ro



6 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     24-07-2006
    Mesaje
    139

    Felicitari , si mandrie de oltean . Multumim

  2. #2
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1072

    Asta dovedeste inca odata ca noi suntem cei mai patimas si aveam si speram ca vom avea cea mai iubita echipa.

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-06-2011
    Mesaje
    28

    milogii de sandel si mititel stie asa cevaBRAVO BAIETI si tineti-o tot asa

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-01-2010
    Locatie
     L.A.
    Mesaje
    418

    Felicitari!

    To succeed in the world it is not enough to be stupid, you must also be well-mannered Voltaire...
  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     12-07-2009
    Locatie
     pe unde apuc
    Mesaje
    131

    Multumesc mama ca m-ai facut Oltean!!
    Felicitari!

  6. #6

    Mesaje

    … [Trackback]…

    […] Read More Infos here: craiovaforum.ro/stiri/craiova-oltenia/stiinta-craiova-nu-a-murit-castiga-campionate-peste-ocean.html […]…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.