România ar putea trece la euro în 2015

România ar putea trece la euro în 2015

552
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

România îşi menţine angajamentul de adoptare a monedei euro în anul 2015 şi intrarea în Mecanismul European al Ratelor de Schimb (ERM) II, în perioada 2013-2014, şi îşi propune reducerea deficitului structural sub 0,7% din Produsul Intern Brut până în anul 2014, potrivit Programului de convergenţă 2012, aprobat, miercuri, de Guvern, printr-un memorandum, informează Agerpres.

euro
“Principalul obiectiv este reducerea deficitului structural sub 0,7% din PIB până în 2014. În acest fel, se poate ilustra capacitatea României de a se încadra începând din anul 2013 în obiectivul bugetar pe termen mediu, ceea ce corespunde prevederilor Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. Se încearcă atenuarea ciclicităţii economiei, reducerea presiunilor inflaţioniste şi limitarea deficitelor externe. De asemenea, se menţine angajamentul de adoptare a monedei euro în 2015 prin intrarea în mecanismul ERM II în 2013-2014″, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. Conform documentului adoptat de Guvern, se prevede îmbunătăţirea politicilor în domeniul investiţiilor, continuarea politicii de reducere şi de prevenire a apariţiei arieratelor, îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste. Actualul Executiv subliniază că ţintele şi angajamentele acestui Program de convergenţă sunt obligatorii şi pentru viitoarele guverne.

Sursa: http://ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.