Conferinta de presa Marinica Dinca

Conferinta de presa Marinica Dinca

370
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Viceprimarul Mărinică Dincă, candidat din partea PDL la funcția de primar al Craiovei, și-a prezentat astăzi proiectul privind creșterea numărului de locuri de muncă în Bănie, problemă prioritară într-un județ în care rata șomajului s-a situat în mod constant peste media națională, iar numărul de șomeri este cel mai mare din țară. Viceprimarul Dincă a anunțat un pachet de măsuri care ar duce, pe de o parte, la dezvoltarea mediului de afaceri local și, pe de alta, la creșterea veniturilor la bugetul Craiovei.

Cea mai importantă dintre măsurile propuse se referă la scutirea de impozite pe teren și clădiri, pentru o perioadă de patru ani, a societăților care investesc mai mult de 100.000 de euro și angajează cel puțin 20 de oameni, cu condiția ca acestea să activeze în domeniul producției sau IT-ului. Beneficiile care rezultă din aplicarea unei astfel de măsuri vizează autoritatea locală în mod direct (la bugetul local s-ar strânge 24.650 lei/an din cota de impozit pe venit la fiecare 20 de angajați care câștigă lunar câte 2.000 de lei brut), dar și comunitatea locală în mod indirect (prin strângerea celorlalte contribuții datorate de angajat și angajator, care asigură necesarul de fonduri pentru plata pensiilor și a serviciilor medicale).

Pornind de la exemplul Business Park Craiova, parc industrial privat în suprafață totală de peste 9 hectare situat lângă fabrica Ford, candidatul PDL la primăria Craiovei a arătat că un alt pilon al însănătoșirii economiei locale este crearea, de către autoritatea locală, a unor parcuri industriale prin achiziționarea de terenuri agricole în afara Craiovei. Pe aceste terenuri vor fi aduse utilitățile și vor fi realizate hale industriale și clădiri de birouri cu fonduri europene, în sistem greenfield.

O altă măsură care va încuraja firmele din Craiova este reducerea cu 5% a impozitelor pe teren și clădire pentru persoanele fizice și juridice, pentru anul 2013. Prima măsură de acest gen a fost luată pentru prima dată după 22 de ani la sfârșitul anului 2011, când, la propunerea PDL, Consiliul Local Craiova a aprobat reducerea cu 5% a impozitelor pe clădiri și terenuri pentru anul 2012. Reducerea a determinat creșterea numărului de persoane și firme care au plătit impozitul datorat, astfel că la finalul primului trimestru au fost încasați mai mulți bani decât în aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit execuției bugetare la data de 30.03.2012, încasările la bugetul local au ajuns la 52.832.707 lei, față de 50.897.309 lei la finalul aceleiași perioade a anului trecut.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.