Oltul, printre cele mai sigure judeţe pentru angajaţi

Oltul, printre cele mai sigure judeţe pentru angajaţi

491
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În 2011 au avut loc la nivel naţional aproape 3.700 de accidente de muncă, o cincime din acestea petrecându-se în capitală. Printre cele mai puţin periculoase locaţii, în care s-au petrecut sub 50 de accidente de muncă, se numără judeţul Olt. În ceea ce priveşte numărul accidentelor mortale, anul trecut au avut loc patru accidente mortale, ceea ce plasează judeţul Olt în jumătatea inferioară a unui clasament al celor mai periculoase locuri pentru muncitori.

 

„Două dintre accidentele mortale au avut loc la Slatina: accidentarea unei persoane prin surparea unui mal şi accidentarea unei persoane prin antrenarea acesteia de organe de maşini neprotejate cu apărători de protecţie. În celelalte două accidente mortale au fost implicaţi angajaţi ai unei societăţi din Balş: o persoană a murit electrocutată, iar cealaltă persoană şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie, în timp ce se deplasa la unitate. Nu a fost un an cu foarte multe accidente, în condiţiile în care în ultimii ani am avut în mare parte peste 100 de accidente de muncă”, a precizat Marius Bodescu, inspector şef adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă ITM Olt.

 

Sectoarele în care se produc constant accidente de muncă sunt: construcţii, metalurgie şi fabricarea produselor din cauciuc.

Mai multe controale, mai puţine accidente

Principala cauză pentru scăderea numărului de accidente de muncă este intensificarea controalelor şi sancţiunile drastice aplicate în cursul anului trecut, spun inspectorii de muncă olteni.

Astfel, în 2011 au fost demarate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă peste 2.000 de acţiuni de control, în cadrul cărora aproape 1.500 de angajatori au fost sancţionaţi cu 3.193 de avertismente şi cu 207 amenzi, faţă de 1.700 de controale, 174 de amenzi şi 1.156 de avertismente, câte s-au înregistrat în 2010. Cele mai frecvente încălcări ale legislaţiei privind securitatea şi sănătatea sunt legate de: neacordarea de echipament individual de protecţie şi de lucru angajaţilor, neefectuarea instruirii la locul de muncă şi nerealizarea examenelor medicale la angajare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.