Silişteanu de la Rast: Dacă ălora de la Prefectură nu le convine,...

Silişteanu de la Rast: Dacă ălora de la Prefectură nu le convine, e treaba lor!

1.174
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul comunei Rast, Iulian Silişteanu, a transmis la Biroul Electoral Judeţean că intenţionează să înfiinţeze doar două secţii de votare, în satul Rastul Nou. Pentru electoratul ce locuieşte pe vatra veche a satului va pune la dispoziţie, în ziua votului, autobuze ce îi va transporta pe alegători dintr-un sat în altul.

Prefectul de Dolj Nicolae Giugea le-a prezentat această situaţie reprezentanţilor Ministerului Administraţiilor şi Internelor. „La Rast avem o problemă. Domnul primar a înfiinţat două secţii de votare şi amândouă la Rastul Nou, în cel Vechi le-a desfiinţat, în condiţiile în care majoritatea populaţiei stă în Rastul Vechi. Ştiu că Rastul este declarat ca o zonă turistică, este şi acel port turistic extrem de binecunoscut şi exploatat, dar nu cred că turismul trebuie activat sau vitalizat în zonă pe spinarea propriilor cetăţeni. Cetăţenii nu trebuie să stea la dipoziţia primarului, care pune un autobuz să-i ia pe cei care îi însemnează primarul: pe ăsta îl iei, pe ăsta nu-l iei. Oricare cetăţean are dreptul, prin Constituţie, la vot. Obstrucţionarea exercitării dreptului de vot este pedepsită de lege. E inadminibil, din punctul meu de vedere, să faci două secţii de votare şi ambele în Rastul Nou. Nu acceptăm, eu i-am trimis o adresă domnului primar, prin care are posibilitatea să corecteze ceea ce a greşit, dacă nu, vom pune legea în funcţiune la momentul respectiv. Nu vreau să anticipez ceea ce se va întâmpla. Eu zic că domnul primar e un om cu experienţă în administraţie şi ştie foarte bine ce are de făcut. Domnul primar a avut o discuţie cu domnul subprefect şi am înţeles că asigură transportul. Mulţumesc, nu e cazul, nu prevede legea să-i iei să plimbi cetăţenii acolo unde crezi tu că e mai bine”, a declarat Nicolae Giugea.

Primarul comunei Rast, Iulian Silişteanu, susţine că nu ţine cont de părerea reprezentanţilor Prefecturii Dolj. „Care este interesul să se facă secţii de votare în Rastul vechi? E interesul dumneavoastră să iasă bine la ziaristică? Şi dacă ălora de la Prefectură nu le convine, e treaba lor”, a spus primarul IUlian Silişteanu, deranjat de întrebările legate de cele două secţii de votare.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.