Poliţiştii cercetează mai mulţi doljeni pentru furt calificat

Poliţiştii cercetează mai mulţi doljeni pentru furt calificat

365
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La data de 05.03.2012, în jurul orei 12.00, lucrători ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 15 Filiaşi au fost sesizaţi de către P.IONEL, 22 de ani, din comuna Scăeşti cu privire la faptul că, în perioada ianuarie-martie 2012, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă bijuterii din aur, parfumuri şi un DVD, prejudiciul fiind estimat la circa 2.800 lei.
În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii doljeni au fost identificaţi făptuitorii ca fiind M.SILVIA, 33 de ani şi M.M., de 16 ani, ambele din aceeaşi localitate.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50% şi restituit părţii vătămate, în cauză poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La data de 20.04.2012, în urma cercetărilor efectuate de către poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Bechet a fost identificat T.MARIUS, 22 de ani, din comuna Valea Stanciului, în sarcina sa reţinându-se faptul că în noaptea de 03/04.03.2012 a sustras 15 ovine, în valoare de aproximativ 4.500 lei, din curtea locuinţei lui M.ION, 55 de ani, din comuna Dobreşti, judeţul Dolj.
Poliţiştii au recuperat 8 ovine care au fost restituite părţii vătămate, cercetările continuând cu autorul în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La data de 09.04.2012, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi de către N.CRISTINEL, din Craiova, cu privire la faptul că în perioada 05-09.04.2012, persoane necunoscute au pătruns într-o magazie o bormaşină electrică, un polizor unghiular şi alte bunuri, producând un prejudiciu de aproximativ 1.700 lei.
Ca urmare a sesizării, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au demarat cercetările, iar în urma activităţilor întreprinse a fost identificat autorul în persoana lui B.OVIDIU, 19 ani, din comuna Brabova.
Faţă de acesta a fost începută urmărirea penală, confirmată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, împotriva făptuitorului fiind luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore.
Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus punerea de îndată în libertate.

Ca urmare a cercetărilor efectuate de către poliţişti ai Secţiei 4 Rurală Coşoveni a fost documentată activitatea infracţională a mai multor tineri, respectiv C.CRISTIAN , O.FLORIN, de 18 ani, G.RĂZVAN, 20 ani şi D.A., de 16 ani, toţi din comuna Malu Mare
Aceştia, în perioada ianuarie – aprilie a.c. au sustras bunuri din locuinţele a cinci doljeni, printre care şi 2 ceasuri de aur, un ceas de argint, 78 monede ce fac parte dintr-o colecţie numismatica privata, doua calculatoare si un monitor pentru calculator, o drujbă, dar şi un TV LCD.
Pe numele suspecţilor au fost întocmite dosare de cercetare penală, în sarcina lor fiind reţinute 5 infracţiuni de furt calificat, iar în baza probatoriului administrat la data de 19 aprilie a.c. G.RAZVAN, O.FLORIN şi C.CRISTIAN au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Ulterior, la data de 20.04.2012, au fost prezentaţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, magistraţii Judecătoriei Craiova emiţând mandate de arestare preventivă pentru G.RĂZVAN şi C.CRISTIAN pe o durată de 29 zile, iar pentru O.FLORIN pe o durată de 19 zile.

La data de 21.04.2012, în jurul orei 04.30, un echipaj de siguranţă publică format din poliţişti ai Secţiei 3 Poliţie Craiova şi jandarni din cadrul G.J.Mb. Craiova în timp ce executa serviciul de patrulare, pe strada Putnei din Craiova, l-au prins în flagrant pe C.ION, 44 ani, din Seaca de Pădure, în timp ce sustrăgea o betonieră electrică de capacitate 120 litri dintr-o casă aflată în construcţie.
Prejudiciul, în valoare de circa 300 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate, iar pe numele celui în cauză oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.