Craiova fara maidanezi

Craiova fara maidanezi

318
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Viceprimarul Mărinică Dincă a prezentat astăzi primul proiect din ultimii 22 de ani care își propune să rezolve problema câinilor maidanezi în Craiova.

Campania “Craiova fără maidanezi. Implică-te!” își propune strângerea numărului necesar de semnături pentru ca un proiect de hotărâre de consiliu local care să vizeze eliminarea problemei câinilor comunitari în Craiova să fie introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Craiova. Obiectivul campaniei îl constituie strângerea a 50.000 de semnături, atât în sistem “door to door” cât și la cele trei corturi amplasate, în primă fază, în Piața Centrală, în piața din cartierul Valea Roșie, precum și în piața din cartierul Rovine. „Estimez că o mare parte a problemei câinilor maidanezi va fi rezolvată în primul an de la implementarea proiectului, iar în termen de trei ani niciun câine comunitar nu va mai fi în stradă”, a declarat viceprimarul Mărinică Dincă. Edilul a precizat că proiectul este primul de acest tip propus la nivel național.

Proiectul de hotărâre prevede un pachet de trei măsuri ( sterilizarea câinilor de la curți, adopția câinilor maidanezi, precum și crearea unui adăpost), care trebuie luate concomitent, astfel încât de aceste soluții să beneficieze atât locuitorii de la bloc cât și cei de la case:

1. Craiovenii care locuiesc în zonele de case și au deja un câine în gospodărie vor beneficia de o reducere de 30% la impozitul pe clădire și teren dacă își vor steriliza câinele.
2. Craiovenii care locuiesc la case și adoptă un câine maidanez de la adăpost vor beneficia de o reducere de 30% la impozitul pe clădire și teren.
3. Crearea unui adăpost cu o capacitate de 1.000 de locuri
Adopția, crotalierea, precum și sterilizarea câinilor vor fi gratuite.

Atât craiovenii care vor să își sterilizeze câinele cât și cei care vor să adopte unul vor semna un angajament care va fi înnoit anual, astfel încât să poată beneficia de reducerea de impozit. Reducerea va fi valabilă atât timp cât câinele trăiește și se află în curtea celui care a semnat angajamentul.

Toți câinii, atât cei din adăpost cât și cei sterilizați de proprietari, vor fi incluși într-o bază de date online administrată de primărie care să conțină și fotografiile lor. Câinii adoptați și cei sterilizați vor fi monitorizați de reprezentanții primăriei astfel încât să nu ajungă în stradă.

Calculele făcute arată că efortul bugetar anual pe care îl presupune implementarea proiectului este de aproximativ 260.000 de euro, cost care include sterilizarea, crotalierea, vaccinarea, precum și capturarea câinilor. Proiecțiile arată că în primele 12 luni de la demararea proiectului, problema câinilor comunitari va fi, în mare parte, rezolvată, iar în 36 de luni niciun câine maidanez nu va mai fi în stradă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.