Managerii din învăţământul oltean, şcoliţi pe bani europeni

Managerii din învăţământul oltean, şcoliţi pe bani europeni

405
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Directorii, directorii adjuncţi, membrii Consiliilor de Administraţie ale şcolilor oltene şi inspectorii şcolari au şansa să se specializeze în management prin intermediul unui proiect în cadrul căruia Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) şi Casa Corpului Didactic (CCD) Olt sunt parteneri. Este vorba de proiectul „E-manager Şcoala Plus”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Beneficiarul proiectului este ISJ şi CCD Teleorman, iar programul de formare cuprinde şase module: Management Strategic, Managementul Resurselor Umane, Management Operaţional, Management Financiar-Contabil, Managementul Calităţii, Marketing şcolar.

Din judeţul Olt sunt aproximativ 1.300 de beneficiari. „Sunt două categorii de persoane vizate. Odată, cadrele didactice aflate în Consiliul de Administraţie al unităţilor de învăţământ şi alţii-părinţi sau reprezentantul primăriei. Avem cursuri pentru alţii şi cursuri pentru cadre didactice. Ca grup ţintă, pe judeţul Olt, sunt în jur de 1.000 de cadre didactice şi cam 300 de părinţi sau altfel de persoane. Sunt şase module de care beneficiază”, a declarat Victor Tiţa, directorul CCD Olt. El a adăugat că absolvirea celor şase module aduce foarte multe avantaje beneficiarilor: „Modulele sunt extraordinar de bune. Dacă se reuşeşte o implementare foarte bună a respectivului proiect, cei pentru care sunt în Consiliul de Administraţie e ca şi cum ar face o facultate de management”.

Autosuspendat pentru că „n-a mers bine documentaţia”

Demarat în urmă cu un an, proiectul „E-manager Şcoala Plus” a întâmpinat probleme, fiind suspendat, la începutul lui 2012. Victor Tiţa a explicat că a fost vorba de o autosuspendare care a ţinut de partea teleormăneană a proiectului.

 

„E vorba de o autosuspendare a proiectului pentru că n-a mers bine documentaţia pentru acreditare. În schimb, cursurile pe care le-am lucrat noi, Casa Corpului Didactic Olt, au fost acreditate toate trei, e vorba de Management Operaţional, Managementul Calităţii şi Managementul Resurselor Umane. Am avut doar o parte din ele, de celelalte trei s-a ocupat ISJ Teleorman şi CCD Teleorman, este vorba de Management Financiar, Management Strategic şi Marketing Şcolar”, a spus Tiţa.

Şeful CCD Olt şi-a exprimat speranţa ca, în luna mai, să înceapă cursurile din cadrul celor şase module ale proiectului.

 

„S-au acreditat doar trei cursuri şi urmează, undeva în mai, să fie acreditate încă trei. Aşa sunt procedurile. Practic, s-a aşteptat întrunirea unei comisii la nivel de minister, cea care acreditează cursurile respective. S-a încetinit un pic cu documentaţia, de aici s-a autosuspendat respectivul proiect la care noi suntem doar parteneri, nu beneficiari. Cursurile urmează să se ţină, s-a stabilit un grafic. În acelaşi timp, noi am vrea ca undeva în mai să începem cursurile”, a conchis Victor Tiţa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.