Furtunile şi grindina au făcut ravagii

Furtunile şi grindina au făcut ravagii

398
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Furtuna a făcut prăpăd şi în judeţele din sud-vestul ţării. La Craiova, dar şi în judeţul Gorj, grindina a distrus mai multe gospodării, iar vântul puternic a smuls pur şi simplu acoperişurile caselor într-o comună din Dolj. Există pericol de inundaţii pe râurile din zece judeţe, până joi, la ora 16.

Ploaie cu piatră, vânt puternic şi cantităţi însemnate de apă căzute în intervale scurt de timp. Astfel s-a manifestat codul galben de vreme severă în partea de sud a ţării, în special în zona Olteniei.

În Craiova, furtuna a durat câteva minute, dar a făcut prăpăd. Mai multe străzi au fost indundate, iar în unele zone ale oraşului stratul de gheaţă a fost consistent. Câţiva copaci au fost pur şi simplu smulşi din rădăcină, iar grădinile oamenilor au fost puse la pământ.

În comuna Robăneşti, din judeţul Dolj, s-a semnalat chiar apariţia unei tornade, după cum a declarat primarul localităţii, Mihai Militaru, la România TV. “La ora 16.00 pur şi simplu a venit o tornadă şi a luat pur şi simplu acoperişul casei unei familii cu şase copii. L-a luat şi la dus câteva zeci de metri, pur şi simplu”, a spus edilul, adăugând că toată lumea este în siguranţă.

Şi în judeţul Gorj, mai multe localităţi au fost afectate de grindină şi furtuni. În comuna Scoarţa a plouat puţin, dar grindina a căzut circa 20 de minute. Localnicii spun că grindina le-a distrus culturile din grădini,potrivit rtv.

În Capitală, începând cu ora 16.00 vântul s-a intensificat, atingând viteze de până la 60-70 km/h. Deşi se anunţau ploi torenţiale şi chiar grindină, acestea au ocolit Capitala. Vântul a făcut însă suficiente probleme, in mai multe cartiere inregistrandu-se incidente.

Şi la Vâlcea şi Piteşti a plouat cu piatră, însă pentru scurt timp, astfel că nu s-au înregistrat situaţii dezastruoase. În Argeş, grindina a pus la pământ peste 100 de mii de flori pregătite pentru festivalul Simfonia Lalelelor care se desfăşoară la sfârşitul săptămânii.

Joi va mai ploua în est şi sud est, dar mai mult în prima parte a zilei, iar apoi probabilitatea de precipitaţii va fi foarte redusă, iar temperaturile vor începe să crească. Totuşi, joi se vor înregistra temperaturi chiar şi cu 10 grade mai mici decât miercuri, cum se va întâmpla la Bucureşti, unde mercurul din termometre nu va urca la peste 21 de grade. De vineri, însă, temperaturile intră din nou pe o linie ascendentă, iar spre sfârşitul săptămânii ar putea ajunge şi la 30 de grade Celsius.

Sursa: ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.