Dincă: Peste 3.500 de craioveni au semnat petiţia “Craiova fără maidanezi”

Dincă: Peste 3.500 de craioveni au semnat petiţia “Craiova fără maidanezi”

348
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Viceprimarul Mărinică Dincă, candidat din partea PDL la funcţia de primar al Craiovei, a anunţat astăzi că în primele patru zile ale campaniei “Craiova fără maidanezi. Implică-te!” peste 3.500 de craioveni au decis să se alăture proiectului semnând petiţia pentru reducerea numărului câinilor comunitari de pe străzile Craiovei. Semnăturile au fost strânse la cele trei corturi amplasate în Pia’a Centrală, precum şi în pieţele din Valea Roşie şi Rovine, un alt cort fiind ridicat în cursul zilei de ieri în piaţa din cartierul Craioviţa Nouă.

“Este dovada faptului că locuitorii Craiovei au înţeles că proiectul este unul fezabil. Poate că nu este un proiect perfect, dar este primul semnal că această problemă, care ţine de gradul de civilizaţie al acestui oraş şi de siguranţa craiovenilor, va fi rezolvată. Este foarte uşor să critici când timp de opt ani, cât ai ocupat funcţia de primar al Craiovei, nu ai mişcat un deget pentru eliminarea acestei probleme prioritare a oraşului.”, a spus viceprimarul Dincă, răspunzând reproşurilor aduse de primarul Antonie Solomon proiectului “Craiova fără maidanezi. Implică-te!”.

În zilele următoare, voluntarii campaniei “Craiova fără maidanezi. Implică-te!” vor merge din uşă în uşă pentru a explica proiectul şi pentru a strânge semnăturile necesare astfel încât proiectul de hotărâre să poată fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local. Ţinta campaniei este strângerea unui număr de 50.000 de semnături.

Proiectul de hotărâre prevede un pachet de trei măsuri (sterilizarea câinilor de la curţi, adopţia câinilor maidanezi, precum şi crearea unui adăpost), care trebuie luate concomitent, astfel încât de aceste soluţii să beneficieze atât locuitorii de la bloc cât şi cei de la case:

1. Craiovenii care locuiesc în zonele de case şi au deja un câine în gospodărie vor beneficia de o reducere de 30% la impozitul pe clădire şi teren dacă îşi vor steriliza câinele.
2. Craiovenii care locuiesc la case şi adoptă un câine maidanez de la adăpost vor beneficia de o reducere de 30% la impozitul pe clădire şi teren.
3. Crearea unui adăpost cu o capacitate de 1.000 de locuri

Adopţia, crotalierea, precum şi sterilizarea câinilor vor fi gratuite.

Atât craiovenii care vor să îşi sterilizeze câinele cât şi cei care vor să adopte unul vor semna un angajament care va fi înnoit anual, astfel încât să poată beneficia de reducerea de impozit. Reducerea va fi valabilă atât timp cât câinele trăieşte şi se află în curtea celui care a semnat angajamentul.

Toţi câinii, atât cei din adăpost cât şi cei sterilizaţi de proprietari, vor fi incluşi într-o bază de date online administrată de primărie care să conţină şi fotografiile lor. Câinii adoptaţi şi cei sterilizaţi vor fi monitorizaţi de reprezentanţii primăriei astfel încât să nu ajungă în stradă.

Calculele făcute arată că efortul bugetar anual pe care îl presupune implementarea proiectului este de aproximativ 266.000 de euro, cost care include sterilizarea, crotalierea, vaccinarea, capturarea câinilor, dar şi reducerea de 30%. Proiecţiile arată că în primele 12 luni de la demararea proiectului, problema câinilor comunitari va fi, în mare parte, rezolvată, iar în 36 de luni niciun câine maidanez nu va mai fi în stradă.

Sursa: radicaldedolj.info



2 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    5079

    Nicio solutie viabila…doar frectie!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     28-04-2009
    Mesaje
    3

    scop ..electoral..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.