Zeci de autocare, pregătite pentru pelerinajul din Craiova la moaştele Sfântului Calinic...

Zeci de autocare, pregătite pentru pelerinajul din Craiova la moaştele Sfântului Calinic de la Cernica

364
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică la Catedrala mitropolitană “Sfântul Dumitru” din Craiova, unde vor fi aduse moaştele Sfintului Calinic de la Cernica. Pentru acest eveniment religios sunt pregătite 90 de autocare care vor transporta credincioşii din localităţile doljene în Craiova.

Sf.-Calinic-Cernica

Oltenia e în de sărbătoare începând de mâine, 28 aprilie, când la Catedrala mitropolitană “Sfântul Dumitru” din Craiova vor fi aduse moaştele Sfântului Calinic de la Cernica, de unde se va porni în procesiune în localităţile importante şi lăcaşele din cult din această regiune. Procesiunea va avea loc în perioada 28 aprilie – 5 mai, la evenimentul religios fiind invitaţi mai mulţi ierarhi, atât din ţară cât şi din străinătate “Sunt invitaţi în jur de 14 ierarhi din toate provinciile noastre româneşti: din Moldova, Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi din străinătate, dar şi invitaţi din alte domenii, pentru ca toată lumea să se bucure de acest eveniment. În afară de aceste invitaţii la nivel de slujitori ai Sfântului Altar, sunt organizate în parohiile noastre pelerinaje cu credincioşi, fiind pregătite în acest scop în jur de 90 de autocare care să îi aducă pe credincioşi la Catedrala mitropolitană «Sfântul Dumitru»”, a precizat Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi la Centrul Mitropolitul Firmilian. IPS Părinte Mitropolit Irineu a adăugat că, în cursul zilei de mâine, va avea loc plecarea cu sfintele moaşte din Arhiepiscopia Bucureştilor. “Începând de mâine vom fi la Bucureşti, vom lua binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, iar la ora 14.00 vom pleca spre Craiova împreună cu Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, şi câţiva călugări, care vor însoţi sfintele moaşte. În jurul orei 18.00, vom ajunge la Catedrala mitropolitană din Craiova unde, împreună cu membrii Sfântului Sinod al Mitropoliei Olteniei, vom începe sfintele slujbe specifice acestui moment”, a adăugat Înalt Preasfinţia Sa. Luni, 30 aprilie, soborul de arhierei, preoţi şi diaconi va merge în procesiune cu moaştele Sfântului în judeţul Vâlcea.

Sursa: ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.