Moaştele Sfântului Calinic ajung în pelerinaj la Mitropolia Olteniei

Moaştele Sfântului Calinic ajung în pelerinaj la Mitropolia Olteniei

270
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Credincioşi din toată ţara sunt aşteptaţi să vină în pelerinaj la Craiova zilele următoare. Racla cu Moaştele Sfântului Calinic va ajunge în Bănie sâmbătă, 28 aprilie şi vor fi expuse la Catedrala “Sfântul Dumitru” din Bănie. Credincioşii au la dispoziţie două zile pentru a se închina la Sfintele Moaşte, racla urmând să fie transportată la Râmnicu Vâlcea luni, 30 aprilie.

Evenimentul a fost anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută chiar de Înalt Prea Sfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. “E o deosebită bucurie mai ales că Sfântul Ierarh Calinic s-a învrednicit de la Bunul Dumnezeu să fie făcător de minuni încă din viaţa sa pământească”, a declarat Înalt Prea Sfinţitul Irineu.

Racla cu Sfintele Moaşte va ajunge în Craiova sâmbătă după-masă, la ora 17.00, la Catedrala Mitropolitană urmând să aibă loc şi o procesiune religioasă condusă de către Mitropolitul Olteniei. Sfintele Moaşe sunt aduse de la Mănăstirea Cernica, Sfântul Calinic fiind episcop al Râmnicului – Noul Severin în urmă cu mai bine de 150 de ani.

“Ne aşteptăm să vină mai multe autocare cu credincioşi din ţară”, a mai spus Înalt Prea Sfinţitul Irineu.

Sfintele Moaşte vor fi transportate la Râmnicu Vâlcea în dimineaţa zilei de 30 aprilie. Acesta vor fi expuse la Catedrala arhiepiscopala “Sfantul Ierarh Nicolae” ca a doua zi, după Sfânta Liturghie, să fie transportate la Mănăstirea Frăsinei. Următoarea oprire va fi Mănăstirea Lainici, iar apoi joi, 4 mai, Sfintele Moaşte vor ajunge la Drobeta Turnu-Severin.

Sursa: radicaldedolj.info



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.