Vicepreşedintele UNPR, Lavinia Şandru: “Să le rămână cuvintele-n gât celor care jignesc...

Vicepreşedintele UNPR, Lavinia Şandru: “Să le rămână cuvintele-n gât celor care jignesc Craiova”

460
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vicepreşedintele UNPR, Lavinia Şandru, s-a aflat, ieri, în Bănie, pentru a-l susţine pe Antonie Solomon, candidatul acestui partid la Primăria Craiova. Printre altele, aceasta a spus că actualul primar merită toată încrederea craiovenilor pentru că a făcut din acest municipiu unul dintre cele mai frumoase din ţară, Craiova fiind şi “un oraş sigur în care merg fără vestă anti-glonţ”. Lavinia Şandru a arătat, în schimb, şi faptul că viaţa craiovenilor este primejduită de “o mare bombă ecologică”, combinatul Doljchim, acuzându-i de “trădare naţională” pe cei care au semnat contractul de privativare al acestuia. Primarul Antonie Solomon a precizat că UNPR ar putea să o propună pe Lavinia Şandru ca parlamentar de Dolj, din toamnă.

“Astăzi ( n.r. –  ieri) avem un invitat special, Lavinia Şandru, vicepreşedinte UNPR. Iată că Lavinia Şandru are curajul să vină în Craiova, o Craiova a interlopilor, o Craiova jalnică, care a rămas împietrică în secolul al XV-lea şi cred că ea a descoperit o Craiovă culturală, o Craiovă universitată, o citadelă a sportului, şi o Craiovă comercială, o Cetate a Banilor, în redevenire aş spune”, a spus Antonie Solomon, în deschiderea conferinţei de presă, desfăşurată la sediul de campanie.

„N-am nevoie de vestă antiglonţ ca să vin în Craiova”

Vicepreşedintele UNPR, Lavinia Şandru a declarat că municipiul Craiova este un oraş din ce în ce mai sigur, nefiind deloc un oraş al interlopilor: “Să ştiţi că nu vin cu teamă la Craiova. Din contră, vin cu drag aici. Cineva a făcut o glumă şi mi-a spus că dacă ajung la Craiova să-mi iau vestă anti-glonţ şi am spus că nu îmi iau. Nu numai că este foarte grea, având peste 20 de kilograme, ci pentru că, la orice oră la care ajung în Craiova, merg liniştită pe stradă, Craiova fiind un oraş din ce în ce mai sigur. Aşa că vin cu plăcere şi vin cu plăcere”. Aceasta a povestit că, ori de câte ori o întreabă pe fiica sa, în vârstă de 5 ani, unde vrea să meargă la plimbare, aceasta îi spune că la Craiova. “Este unul dintre cele mai frumoase oraşe, oraş al culturii şi al florilor. Îi place Craiova foarte mult şi mai ales Parcul Romanescu. Sunt acolo nişte zone, care mă fac să mă gândesc la Londra, ba chiar este mai frumos decât în parcurile de la Londra. Aşa că să le rămână cuvintele-n gât celor care jignesc Craiova, îi jignesc pe craioveni. Este un oraş aş culturii, al universitarilor şi, de ce nu, un oraş al marii iubirii”, a punctat Lavinia Şandru.

“Craiova are nevoie de un drum expres”

În opinia acesteia, Craiova ar avea mare nevoie de un drum expres, idee pe care o susţine şi primarul Antonie Solomon. “Acest oraş ar trebui legat la reţeaua de drumuri şi autostrăzi. Păcat că nu avem un drum expres Craiova-Piteşti. Este o zonă care trebuie să se dezvolte tot mai mult în economia României. Şi asta nu pentru că sunt eu din Slatina. Ci pentru că suntem o altă ţară, iar Craiova este un punct foarte important în ceea ce înseamnă ec România, respectiv economia europeană. Din câte ştiu eu şi cei de la FMI şi cei de la Ford au purtat diligenţe pentru ca noi să ne racordăm la drumurile europene astfel încât să nu ne punem problema că de la Bucureşti până la Craiova facem cât facem. Altfel vom circula când vom avea patru benzi, nu două”, a afirmat vicepreşedintele UNPR. Drumul expres Craiova – Piteşti este un proiect de campanie al UNPR Dolj, care a fost enunţat de îndată ce partidul şi-a anunţat candidatul la Primăria Craiova.

“O bombă ecologică, pe platforma Doljchim”

Prezenţa Laviniei Şandru la Craiova a avut şi un scop ecologist. Aceasta a subliniat faptul că platforma Doljchim este o bombă ecologică, extrem de periculoasă, care pune în pericol viaţa craiovenilor, şi nu numai. “Pe platfoma Doljchim Craiova avem o bombă ecologică, unică nu doar în Europa, ci în lume. Sunt tone, zeci de  tone acumulate în zeci de ani, începând cu experimentele Elenei Ceauşescu”. Aceasta consideră că  reprezentanţii “Petrom V” nu au investit un euro pentru ecologizare, acuzând-l, în mod direct, pe directorul acestei companii de trădare naţională. “Discutăm despre Roşia Montană şi ne punem corect problema dacă nu cumva viaţa celor care trăiesc în zonă este pusă în pericol. Nu ştim însă ce este acolo, dar nu ne punem problema în legătură cu viaţa craiovenilor care este pusă, într-adevăr, în pericol. Maria Gheorghe – o româncă, din câte ştiu eu, directoare la “Petrom V” – nu trebuie să fie doar arogantă când statul român a spus că ar trebui să se rediscute despre redevenţe. Ci să ne spună nouă că românii vor plăti un preţ mai mare la carburanţi dacă se vor mări redevenţele. Ar trebui să fie, în primul rând, o patrioatăm chiar dacă ea conduce divizia unui concern multinaţional. Este totuşi româncă şi ar trebui să se gândească la sănătatea craiovenilor. Şi în următoarele zile ar trebui să pună mâna pe telefon şi să-şi sune şefii, pentru că, aici, pe platfoma Doljchim, este o bombă chimică, unică în lume, iar viaţa craiovenilor este pusă în pericol în fiecare zi. Şi noi ar trebui să o acuzăm de trădare naţională”, a mai spus Lavinia Şandru.

“O aştept pe Lia Olguţa Vasilescu în Parlament”

Întrebată fiind de şansele pe care le are o femeie de a accede în administraţie, Lavinia Şandru a recunoscut că acest palier este mai greu accesibil acestora. “Este greu pentru o femeie să intre în administraţie. De aceasta, nici nu prea avem în ţară femeii în funcţia de primar al unor mari municipii. Chiar eu am fost întrebată de ce nu candidez şi am răspuns că eu, ca femeie, înţeleg că este mult mai bine să-mi factreaba în Parlamentul României. Acolo pot să fiu eu, cu abilităţile mele, adică să fiu mai eficientă. Şi pe doamna Lia Olguţa Vasilescu, care candidează la Primăria Craiovei, o văd tot în Parlament, şi chiar mi-o doresc acolo, deoarece am colaborat foarte bine pe legea mamelor”, a precizat vicepreşedintele UNPR.

sursa: cvlpress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.