Olguța Vasilescu și cele 10 greșeli ale Guvernului PDL

Olguța Vasilescu și cele 10 greșeli ale Guvernului PDL

318
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Senatorul PSD și candidat al USL pentru funcția de Primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat pe blogul personal că PDL a făcut mai multe greșeli cu impact negativ asupra electoratului lor.

“ M-am gandit de multe ori ca PDL-istii sunt masochisti! Am discutat cu cativa, de multe ori inaintea unor voturi din parlament, cu impact devastator asupra procentului lor electoral si mi-am dat seama ca si ei realizau ca gresesc, dar le era prea teama sa spuna asta cu voce tare”, a declarat senatorul.

Lia Olguța Vasilescu a postat și lista greșelilor , pentru ca USL să nu le repete:

“1. Aroganta. Aroganta fata de colegii din alte partide, fata de jurnalisti, fata de sindicate. Cand se pregatea sa devina presedinte, Mircea Geoana, a spus un lucru care mi-a dat de gandit. “Nu trebuie sa tii opozitia cu spatele la perete, fara resurse si s-o tratezi de sus. Cand i se reduc sansele de supravietuire, musca, zgarie, da din picioare.” Lupta devine personala pentru fiecare combatant care considera ca i se afecteaza, in mod direct, integritatea. Se ajunge la ura. La lupta dura, excedand limitele politicii. Jurnalistii te transforma in tinta, iar orice razboi cu presa (mai ales cu ziarele si posturile tv care conteaza) nu poate fi castigat. Sindicatele raman in asteptare, pana la alegeri, cand nu mai sunt neputincioase, iar votul lor se transforma in ghilotina.  Ce-i costa sa mimeze, macar, dialogul social? Cel mai bun exemplu de supravietuire politica a fost al guvernului Tariceanu. Care avea doar 20 la suta in parlament si care a fost singurul partid care a crescut dupa guvernare. Stiau sa se faca placuti, sa negocieze si, mai ales, ministrii lor raspundeau la telefon!

2. Taierea oricarei punti de comunicare cu opozitia. La cele de mai sus, adaugati gafa fara limite a Robertei Anastase, care a prezentat in Parlament o lista cu sume care ar fi fost cerute de opozitie sa se retraga din sala la Legea pensiilor. Era o minciuna. Lista prezentata era de la bugetul de stat, cu amendamentele parlamentarilor. Stiam si noi si PDL ca e o minciuna, dar, mai ales, stiam ca ceea ce a facut Roberta, nu se face. Am pierdut si noi doua-trei procente, dar a devenit evident ca nu mai poate exista dialog cu PDL.

3. Rasturnarea oricarei decizii de Traian Basescu. Azi negociam ceva cu PDL, ajungeam in sala si observam  ca votau invers. Liderii lor ne priveau neputinciosi: “A sunat Basescu!” Cum sa mai ai incredere sa bati palma cu ei?

4. Comunicatorii. Nu e cazul sa dau numele celor care au aparat guvernul. I-ati vazut la tv. Unii dintre ei, enervanti la modul ca te mancau palmele. Si nu doar pentru opozitie. Inclusiv pentru simpatizantii PDL, care nu intelegeau de ce politicile guvernului nu le comunica ministrii. Bomboana pe coliva: Pora. Decat asa aparator… Intrebati simpatizantii PDL!

5. Purtatorul de cuvant. La inceput, Sever Voinescu mi-a facut impresia unui tip rasat. Trebuia sa se rezume la a comunica decizii ale BPN si, eventual, la atacuri de bun simt. Nu stiu daca exista vreo firma de comunicare care-l “ajuta”, dar s-a transformat incet-incet in Ali Chimicul (Comicul) – purtatorul de vorbe al lui Saddam. A fost mortala faza cu spaima de impuscaturile opozitiei in directia liderilor PDL, care “puteau fi ucisi pe strada”. Te facea sa te gandesti cum merge el incognito, pitit pe langa coloanele parlamentului, sa nu-l ia vreun lunetist in catare. Nu mi-a fost rusine nici cu Roberta, care lacrima in coltul ochiului de spaima glontului. Focus grupurile facute au demonstrat ca si eu si Ponta am devenit mai simpatici, iar ei penibili. Nu te da victima, cand 3 ani te-ai chinuit sa ne arati ca esti Gigi Duru!

6.Udrea. Merita un capitol separat! Pentru mine a fost demolatoarea oricarui principiu sociologic. Sa ai 99 la suta notorietate si 7 la suta incredere? Incredere, nu intentie de vot! Cand orice politician are cam jumatate incredere din notorietate… Si s-o faci portdrapelul partidului? Ce poate sa-si doreasca opozitia mai mult? Sunt convinsa ca putea fi o persoana agreabila pentru public. Cu conditia sa primeasca niste sfaturi profesioniste. Ea a jucat rolul modestei, dar a uitat sa-si lase poseta acasa… Si nu i-a spus nimeni ca nu poate fi personaj monden si politic in acelasi timp. Ca nu se pupa una cu alta! Ei i-as recomanda sa schimbe consilierii de imagine, iar PDL-ului sa o piteasca bine in viitor.

7. Boc. Cum sa fii partid serios si sa fii condus de Boc? Ce lider poate fi tinta glumelor, mai bine ca Boc? El, saracul, e ok: vorbeste binisor si n-a furat ca lacustele din jurul lui. Dar nu poti fi atat de arogant si plin de tupeu cand esti atat de mititel si de slugarnic!

8. Parlamentarii ca turma. Stiau ca voteaza lucruri care-i trimit direct acasa, dar nu aveau tupeu sa se opuna, sa se revolte. “Realizati ca venim la putere si va schimbam toate prostiile astea de legi, pe educatie, pensii, asistenta sociala, dar voi pierdeti alegerile?” Stiau, dar n-au facut nimic in sensul asta. Cand iti asumi rolul de masina de vot, iti asumi si riscuri! La asta adaugati-i pe Oajdea, Popoviciu sau Spanu, trimisi la tv sa explice voturile…

9. Basescu. A incercat sa arate ce corect e el si ce bine functioneaza Justitia, iar dosarele au aparut preponderent la PDL si, mai ales, in fiefurile lor. Ca sa uite romanii de flota, Mihaileanu, armele lui frate-sau, a oferit capetele unor lideri importanti. Nu zic ca nu meritau ce li se intampla, dar a fost cu premeditare. Nici n-apucai sa strigi ca fura de unul, ca-l lua DNA-ul lui Base! Si filiala era facuta praf!

10. Ministrii. Incompetenti si hrapareti. Sunt convinsa ca furau putini (dar foarte mult, nesimtit de mult!), iar armata plateste oalele sparte! Problema ei! Si-a asumat riscul!”

Sursa: olteniapress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.