Garda de Mediu Dolj, pe urmele celor care încing grătarele

Garda de Mediu Dolj, pe urmele celor care încing grătarele

353
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectorii Gărzii de Mediu Dolj se vor afla marţi, 1 Mai, pe teren, pentru a verifica dacă se respect legea privind grătarele pe domeniul public. Deşi în judeţul Dolj nu există locuri special amenajate pentru grătar, inspectorii vor patrula alături de jandarmi şi poliţişti pentru a le comunica doljenilor prinşi la grătar că trebuie să respecte legea.

Inspectorul-şef al Gărzii de Mediu Dolj, Ileana Şerban susţine că ieri au fost făcute mai multe verificări însă nu s-au aplicat sancţiuni sau avertismente. Ieri în zona pădurii Bucăvăţ au găsit câţiva cetăţeni care veniseră să facă tradiţionalul grătar, dar la întâlnirea cu colegii noştri au renunţat la idee.”, a declarat Ileana Şerban.

Aceasta susţine că au fost constituite grupe mixte formate din inspectori ai Gărzii de Mediu şi reprezentanţi ai forţelor de ordine. “Alături de jandarmi şi poliţişti am făcut trasee bine stabilite pentru a vedea dacă cetăţenii sunt bine dispuşi de această vreme frumoasă şi ies la iarbă verde să încingă tradiţionalul grătar. Colegii de la Direcţia Silvică şi Apele Române au luat măsuri, au fost montate bariere aşa că e mai greu să pătrundă pentru a face grătar.”, a mai spus Ileana Şerban.

În prezent, în judeţul Dolj nu există un loc special amenajat pentru a face grătar. Autorităţile locale din nicio localitate nu au amenajat un astfel de spaţiu. În ciuda acestui lucru, inspectorii Gărzii de Mediu spun că în prima fază vor aplica doar avertismente. Şi astăzi, inspectorii Gărzii de Mediu Dolj au patrulat în zona Tancodrom de lângă Craiova, însă la ora respectivă nu ardea niciun grătar.

Sursa: radicaldedolj.info



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.