Incendii de proporții în Craiova

Incendii de proporții în Craiova

746
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele două zile Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, a fost solicitat să intervină la următoarele situaţii de urgenţă, după cum urmează:

► 29.04.2012, ora 21.17, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a mun. Calafat. Cauza incendiului fiind foc deschis în spaţii deschise. Au ars resturi menajere pe o suprafaţă de aprox. 400 mp.

►30.04.2012, ora 01.54, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cherestea, în mun. Craiova, str. Toamnei, nr. 16, la o societate comercială, administrator Traian D.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la întreg depozitul de cherestea. Datorită vântului şi amplasării foarte aproape a vecinătăţilor incendiul s-a propagat şi la casa numitei Mihaela D., str. Viilor, nr. 7. La intervenţie a participat grupa operativă a I.S.U. Dolj şi 1 autospecială de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova.

Cauza incendiului scurtcircuit electric produs de un conductor electric de la maşinile de prelucrare a materialului lemnos.

Au ars la Societatea Comercială atelier producţie şi depozit cherestea în totalitate (aprox. 1000 m2), material lemnos (aprox. 120 m3), uşi furniruite şi laminate din lemn (aprox. 240 buc.), utilaje de prelucrat lemn, prese lemn stratificat şi prese panouri;

– la locuinţa numitei Mihaela D.: acoperiş casă (aprox. 100 m2), 1 televizor, 1 calculator, tavan rigips (aprox. 24 m2) şi s-au deteriorat 2 ferestre termopan, mobilier şi zugrăveala din locuinţă.

►30.04.2012, ora 16.09, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un stâlp de electricitate în com. Desa. Cauza incendiului este scurtcircuit electric;

Au ars: aprox. 10 m.l. cablu electri.

►01.05.2012, ora 01.17, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară compusă dintr-o cameră a numitului L. Petre, în mun. Craiova, str. Smeurei, nr.30. La sosirea echipajelor incendiul era propagat la locuinţele situate pe str. Bradului, nr. 12 – proprietar C. Maria, str. Bradului, nr. 16 – proprietar D. George, str. Rodna, nr. 17 – proprietar D. Nicolae şi str. Smeurei, nr.30 – proprietar N. Marian. La locul evenimentului s-au deplasat inspectorul şef al I.S.U. Dolj, grupa operativă, 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 1 echipaj descarcerare de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova. Ulterior s-a solicitat în sprijin încă 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova.

Cauza incendiului este o lumânare lăsată aprinsă şi nesuprahegheată în aproprierea materialelor combustibile.

Au ars: – L. Petre – au ars aprox. 20 m2 acoperiş cameră de locuit, mobilier, haine;

– C. Maria – au ars aprox. 50 m2 acoperiş casă, mobilier bucătărie şi dormitor, aparatură electrocasnică;

– D. George – au ars aprox. 80 m2 acoperiş casă, aprox. 80 m2 mansardă din lemn, mobilă sufragerie, aparatură electrocasnică;

– D. Nicolae – au ars aprox. 30 m2 acoperiş anexă gospodărească, aprox. 800 kg grâu şi porumb;

– N. Marian – au ars aprox. 20 m2 acoperiş cameră de locuit, mobilier, haine, 1 televizor, 1 frigider.

Sursa: ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.