PSD a păstrat tradiţia, de 1 Mai

PSD a păstrat tradiţia, de 1 Mai

292
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mii de slătineni au profitat de vremea bună şi marţi, de 1 mai, au mers la Pădurea Strehareţ, unde au fost aşteptaţi de comercianţi cu tradiţionalii mici şi bere. Atmosfera a fost întreţinută de interpreţii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”, oamenii prinzându-se în hore şi jocuri.

 

Sărbătoarea a fost organizată de social-democraţii olteni, sub sloganul „PSD păstrează tradiţia”, membrii şi simpatizanţii partidului împărţind baloane albe inscripţionate cu litera „V”, simbolul campaniei USL Slatina.

 

„«Alături de voi» este sloganul campaniei USL, la Slatina. Ca în fiecare an, am ales să sărbătorim 1 Mai în mijlocul oamenilor. Ei ştiu că suntem alături de ei, de fiecare dată, în orice ocazie”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele PSD Slatina.

Comercianţii de mici, bere şi dulciuri nu au lipsit de la Strehareţ, ca în fiecare an. Deşi au lăsat din preţuri pentru a-şi vinde marfa, vânzările nu au mai mers ca altădată, au spus ei, oamenii preferând să vină de acasă cu tot ce este nevoie pentru a-şi petrece timpul la iarbă verde.

 

„Oamenii şi-au adus de acasă tot ce trebuie pentru grătar, inclusiv berea şi sucul, ca să nu mai cheltuiască banii. E vreme de criză şi nu îşi mai permit. Noi am lăsat din preţuri cât am putut, dar nici aşa nu am vândut cine ştie ce”, a spus Ion Manea, unul dintre comercianţii de mici şi bere, veniţi la Pădurea Strehareţ.

De asemenea, copiii care şi-au însoţit părinţii la iarbă verde au putut să se delecteze din turta dulce şi din alte dulciuri pe care le-au găsit pe tarabe. Cei mai curajoşi dintre ei s-au dat pe toboganele gonflabile montate în parc.

Vremea a ţinut cu slătinenii

Pe lângă zilele libere, slătinenii au avut parte şi de vreme bună, perfectă pentru a ieşi la iarbă verde sau pentru a face grătar. Reprezentantele sexului frumos au profitat de soarele arzător pentru a începe să-şi definească bronzul. Conglomeratul de autoturisme de la intrarea în parc şi puzderia de oameni din Pădurea Strehareţ au dat impresia că tot oraşul s-a mutat la iarbă verde.

 

„Am zis să profităm de zilele libere şi să mai ieşim la iarbă verde. Am strâns toată familia şi vom petrece toată ziua împreună aici. Am luat tot ce ne trebuie pentru grătar, plus berea şi sucuri pentru cei mici. Am întins o pătură, am luat tablele şi nu ne rămâne decât să ne bucurăm de vremea bună”, a declarat Florin Lungu, unul dintre slătinenii veniţi să savureze preparatele la grătar, la Pădurea Strehareţ.

Legea picnicului, blândă cu grătarele

Deşi a intrat în vigoare încă din acest an, Legea 54/2012-legea picnicului, nu a adus urmări oltenilor ieşiţi cu grătarul la marginea localităţilor, de 1 mai. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu spun că vor începe să aplice amenzi abia din 2013. Până atunci, autorităţile locale au obligaţia să definitiveze zonele de agrement din punct de vedere geografic, să aloce sumele în buget pentru administrarea acestor spaţii, să doteze zona respectivă cu indicatoare, marcaje, containere de gunoi menajer şi pentru colectarea selectivă, toalete ecologice şi, acolo unde există posibilitatea, cu parcări. De asemenea, trebuie făcut şi un program al desfăşurării activităţii de picnic.

 

„Este o lege destul de importantă pentru că, prin aplicarea sa, zonele de agrement vor fi zone curate şi nu vom mai găsi acele depozite de deşeuri. Obligaţia cetăţenilor este să păstreze indicatoarele, să nu deterioreze zona, să-şi desfăşoare activitatea de picnic în locul special amenajat pentru grătar, cu supravegherea focului. De asemenea, au obligaţia să depoziteze deşeurile rezultate în pubela de gunoi menajer, să nu spele maşina, pentru că la noi se mai practica înainte, şi să nu se arunce anumite substanţe periculoase”, spune Gheorghe Neacşa, şeful GNM Olt.

Conform legii, Garda de Mediu va aplica sancţiuni pentru autorităţile locale de la 10.000 la 50.000 de lei, iar pentru persoanele fizice, de la caz la caz, de la 100 la 5.000 de lei.

 

„Noi, în acest sens, am făcut adrese către autorităţile locale să-şi delimiteze zonele respective şi să-şi aloce sumele în buget, urmând ca în jumătatea trimestrului doi să mergem în control şi să impunem măsuri, dar cu termen scandent mult mai mare, având în vedere că legea tocmai a intrat în vigoare. Sancţiunile materiale vor fi aplicate începând cu anul 2013”, mai spune Neacşa.

Şi PSD Caracal a păstrat tradiţia

Membrii şi simpatizanţii organizaţiei Partidului Social Democrat din Caracal au organizat, de 1 Mai, o petrecere câmpenească la Cezieni. De asemenea, atmosfera a fost întreţinută de soliştii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”. Printre invitaţi s-au numărat preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, preşedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, candidatul USL la Primăria Slatina, Darius Vâlcov, şi proaspăt înscrisul în PSD, deputatul Daniel Bărbulescu.

„Am organizat o petrecere câmpenească de 1 Mai la Cezieni, într-o locaţie foarte frumoasă, pentru a le oferi tuturor celor care ne-au onorat invitaţia un moment de relaxare şi de distracţie. Caracalenii care au dorit să participe au avut la dispoziţie transportul asigurat. Au participat peste o mie pe persoane, şi credem că s-au relaxat şi s-au distrat la acest eveniment organizat de PSD Caracal şi de preşedintele organizaţiei şi candidatul la Primăria Caracal, Eduard Ciocăzanu. Au fost alături de noi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele Marius Oprescu, candidatul de la Slatina, Darius Vâlcov, iar surpriza pentru noi toţi a fost Daniel Bărbulescu, pentru decizia sa de a se întoarce în PSD”, a declarat secretarul PSD Caracal, Ion Bondrescu.

sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.