2.000 de oameni tropăie să ocupe posturi de miniştri, consilieri şi directori...

2.000 de oameni tropăie să ocupe posturi de miniştri, consilieri şi directori în noul guvern. Şi toţi se înghesuie la un salariu de maxim 1.000 de euro/lună

346
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

20 de miniştri, 200 de consilieri de miniştri, 360 de secretari de stat şi consilierii lor, 1.500 de şefi de “deconcentrate” în judeţe – o armată care caută avantajele funcţiei.
Peste 2.000 de consilieri, secretari de stat şi şefi ai instituţiilor deconcentrate din subordinea ministerelor urmează să fie înlocuiţi în noul guvern condus de Victor Ponta, iar miza pentru o funcţie în înalta administraţie publică nu o reprezintă salariile, care nu depăşesc 1.000 de euro pe lună, ci posibilitatea afacerilor colaterale care vin odată cu poziţia.
“Nu prea văd să se înghesuie specialişti care să ocupe prin concurs posturile de management din administraţie pentru câteva luni, majoritatea aşteptând să facă acest lucru după alegeri. Probabil că există o «clientelă» a fostului executiv care va pleca şi care va fi înlocuită de o «clientelă» a noului guvern, oameni care, din experienţa mea, nu prea sunt dispuşi să muncească”, a spus profesorul Dumitru Miron de la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice.

Una dintre cele 15 măsuri economice pe care Victor Ponta a promis că le va introduce în următoarele şase luni se referă la depolitizarea structurilor deconcentrate din subordinea ministerelor, susţinând că de la secretar de stat în jos, fiecare post trebuie ocupat prin concurs.

O analiză a ZF arată că în cele 42 de judeţe există un număr de aproape 1.500 de unităţi ale serviciilor publice deconcentrate din subordinea ministerelor – altele decât agenţiile guvernamentale – care întregesc tabloul unei administraţii sufocate de birocraţie şi imposibil de profesionalizat din cauza controlului politic.

Sursa: ponturidespre.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-12-2006
    Locatie
     aici
    Mesaje
    415

    Ce dracu de concurs???cine sare cu mai multi bani ????la nivel local doar cat dai si pe cine cunosti conteaza
    . Nu are legatura ce se gandeste la nivel national cu ce se intampla pe plan local…..va dati seama ce trafic de influenta se face acum pe plan local????
    E o cutie a pandorei etern deschisa…..astia sunt mai buni ca ailalti??? ei???ass!!!!poate cu buzunare mai goale….
    Pana acu mureau de dragul bugetarilor si pensionarilor…..cine? noi….si se bateau cu pumnul in piept pe la teveuri platite.!!!!!
    Brusc, pai sa vedem, sa cautam bani ,sa intrebam la fratele mai mare FMI…..
    Sunt aceleasi cefe late scolite de secu…..
    Vorba aia -cine-a fost 5 ani la rusi nu poate gandi ca Bush…!!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.