Politicienii doljeni au ratat vacanţa de 1 Mai. Candidaturile i-au ţinut pe...

Politicienii doljeni au ratat vacanţa de 1 Mai. Candidaturile i-au ţinut pe la partide

490
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

1 mai a fost ultima zi în care politicienii doljeni care au dorit să candideze la o funcţie publică la alegerile din 10 iunie au avut ocazia să se înscrie la birourile de circumscripţie în cursa electorală. Deşi bugetarii au avut liber pe 30 aprilie şi 1 mai şi mulţi dintre candidaţi trebuia să stea acasă, aceste două zile au fost mult mai încărcate pentru cei mai mulţi dintre ei.

 

Tensiunea pentru candidaţii la algerile din iunie 2012 a început în urmă cu mai multe săptămâni. Unii dintre ei au fost îngrijoraţi că există posibilitatea ca să nu mai fie acceptaţi de partid pe listele de candidaţi. Pentru unii dintre ei această temere a devenit realitate. Printre aceste persoane se numără democrat-liberala Ileana Şerban care nu se mai numără pe lista de candidaţi a PDL Dolj cu propunerile făcute de partid pentru funcţia de consilieri judeţeni. Nici avocatul Cosmin Roşulescu nu a mai fost nominalizat de colegii săi pentru această funcţie. Apar, însă, pe listă Nichi Motoi, directorul Direcţiei Regionale de Poştă Craiova, Mihai Soare, preşedintele CAS Dolj şi preşedinte al organizaţiei de tineret PDL Dolj. Pe listă se mai numără şi Mihai Sdreală, directorul Registrului Auto Român Dolj, şi Cornel Popa, fost director al Direcţiei Agricole Dolj. Ultimii doi se află pe locurile 11 şi 12 de pe lista cu propuneri a PDL Dolj iar gurile rele susţin că aceste locuri nu ar fi eligibile.

 

Tensiune mare la USL

O zicală românească sună cam aşa: “copilul cu multe moaşte riscă să rămână cu buricul netăiat”. Aşa se putea şi în cazul Uniunii Social Liberale la nivelul judeţului Dolj unde ambiţiile electorale ale liderilor celor trei organizaţii de partide, PSD, PNL şi PC, au durat până în ultimul moment. Deşi săptămâna trecută, Ion Prioteasa, candidatul USL la preşedenţia Consiliului Judeţean Dolj, anunţa ca îşi va depune candidatura cel târziu vineri, acest lucru s-a întâmplat pe 1 mai, ultima zi în care legea mai permitea înscrierea candidaţilor. Amânarea depunerii dosarelor a fost cauzată de neînţelegerile dintre liderii celor tri filiale care au dorit fiecare în parte locuri cât mai bune pentru membri partidelor pe care le reprezintă.

 

Ziua marilor negocieri

 

Usl-iştii doljeni şi-au definitivat listele cu propunerile de candidaţi pentru funcţia de consilier judeţean cu doar o jumătate de oră înainte ca dosarele să fie depuse la Biroul Electoral Judeţean. Întârzierea a fost cauzată de reprezentantul Partidului Conservator, Iulian Bucur, care în urmă cu vreo două luni se visa candidatul partidului la funcţia pentru care candidează acum din partea USL Ion Prioteasa. În cele din urmă, conservatorii doljeni au reuşit să obţină doar o singură nominalizare de candidat pe lista de consilieri judeţeni. Este vorba de Florin Valerie Cică carea fost trecut pe locul 25, posibil loc eligibil. Bucur a refuzat să semneze lista cu numele candidaţilor până în ultima clipă, social-democraţii şi liberalii fiind nevoiţi să aştepte un semnal de la Bucureşti pentru a demara procedurile la Biroul Electoral Judeţean. “Urmează o perioadă în care, cel puţin la nivelul municipiului Craiova, uităm că există partide, există numai USL, suntem aproape de doamna senator cu toate resursele. Au dispărut orice fel de identităţi în momentul de faţă ale partidelor la nivelul municipiului Craiova, suntem toţi USL şi mergem pe acelaşi drum”, a susţinut Iulian Bucur după ce senatorul Lia Olguţa Vasilescu şi-a depus candidatura pentru primăria municipiului Craiova. Probabil Bucur a vrut să le amintească aliaţilor din Uniune că nu îşi vor mobiliza oamenii pentru a-l sprijini pe Ion Prioteasa însă a uitat probabil că, practic, la nivelul judeţului Partidul Conservator nici nu există.

 

Strategii de ultimă oră

 

Înainte cu câteva zile de depunerea candidaturilor la BEJ, membrii USL Dolj tot puneau la cale listele cu persoanele ce ar trebui să candideze. Se zvoneau tot felul de nume pentru ocuparea funcţiilor de viceprimari ai Craiovei sau pentru vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Dolj. Astfel, în cazul în care Lia Olguţa Vasilescu va fi desemnată primar al municipiului Craiova, ea ar vrea să îi aibă ca viceprimari pe Cristina Calangiu, aceasta renunţând la o posibilă candidatură la funcţia de consilier judeţean în favoarea Consiliului Local Municipal, şi Florentin Tudor, protejatul lui Valeriu Zgonea, şeful de campanie a senatoarei social-democrate. La Consiliul Judeţean, liberalii propuseseră iniţial un candidat: Isidor Răducea însă numele acestuia nu numai că nu se mai află printre posibilii vicepreşedinţi, el a dispărut în totalitate de pe lista candidaţilor liberali pentru funcţia de consilier judeţean. În locul acestuia, Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj, îl doreşte vicepreşedinte pe Laurenţiu Ivanovici care a demisionat săptămâna trecută din funcţia de director al Camerei Agricole Dolj astfel încât să poată candida, de pe locul trei, la funcţia de consilier judeţean. Nominalizarea liberalilor nu pare a fi însă pe placul candidatului USL la funcţia de preşedinte al CJ Dolj, Ion Prioteasa, deoarece Ivanovici a avut ceva probleme cu legea în urmă cu vreo câţiva ani dar şi pentru că în 2008 a trebuit să treacă printr-o situaţie asemănătoare când lui Dan Mogoş, actualul vicepreşedinte liberal, i s-au reproşat mai multe afaceri mai puţin onorabile.

Dacă Prioteasa are sau nu motive de îngrijorare vom vedea în campania electorală care, după spusele la unison ale tuturor canidaţilor, va fi una curată în ceea ce îi priveşte dar se aşteaptă la atacuri murdare din partea contracandidaţiulor.

 

sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.