300 de scrisori şi CV-uri s-au adunat în urna “Vreau să muncesc”...

300 de scrisori şi CV-uri s-au adunat în urna “Vreau să muncesc” în numai câteva zile

336
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Campania “Vreau să muncesc” s-a desfăşurat în Craiova în perioada 23 aprilie – 2 mai a.c. şi a fost organizată de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova (ASEF) şi Comisia Interregională pentru Probleme cu şomerii, împreună cu partenerii proiectului “Munca pe primul loc”. Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost realizat pentru a veni în sprijinul celor 26.126 de şomeri din judeţul Dolj. 

Astfel, s-a dorit să se aducă în atenţia opiniei publice şi a autorităţilor centrale şi locale atât problema lipsei locurilor de muncă din judeţul Dolj, cât şi pe aceea a lipsei unei strategii de integrare a tinerilor pe piaţa muncii. Pe tot parcursul perioadei de desfăşurare, în cadrul campaniei “Vreau să muncesc”, au avut loc diverse evenimente, fie întâlniri ale angajatorilor cu reprezentanţii şomerilor, fie dezbateri pe tema şomajului.

Mai mulţi beneficiari ai Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova, şomeri în căutarea unui loc de muncă, au participat vineri, 27 aprilie, la flashmob-ul “Vreau să muncesc”, desfăşurat în Piaţa „Mihai Viteazul”. În cadrul acestei acţiuni, în piaţă a fost amplasată o urnă care, până pe data de 2 mai a.c., a colectat cererile de angajare ale şomerilor, dar şi opiniile şi propunerile tuturor celor interesaţi de problemele sociale generate de lipsa locurilor de muncă. 300 de craioveni s-au arătat interesaţi şi au cerut un loc de muncă. Unii dintre ei şi-au aşternut poveştile de viaţă pe hârtie şi au explicat de ce au ajuns şomeri şi de ce nu reuşesc să se angajeze, iar alţii – puţini la număr – şi-au depus CV-urile în urna amplasată în centrul Craiovei.

«Când am deschis urna pe care am lăsat-o în Piaţa „Mihai Viteazul” de vineri până astăzi, am dat de 300 de poveşti de viaţă, 300 de cereri de loc de muncă. Din păcate, am constatat că foarte puţini oameni ştiu să întocmească un CV. Din cele aproximativ 50 depuse, mai puţin de zece au fost făcute cum trebuie», a explicat Tania Levcenco, manager de relaţii cu comunitatea în cadrul Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova.

“Sunt povara familiei, nu primesc nici indemnizaţie de şomer”, a scris un tânăr şomer în vârstă de 27 de ani. Acesta nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă pentru că nu îndeplineşte una dintre cel mai des întâlnite cerinţe ale angajatorilor: anii de experienţă. De cealaltă parte a baricadei se află persoanele trecute de 40-50 de ani, acestora spunându-li-se cel mai des că sunt prea în vârstă. În acest caz se află şi I.F, în vârstă de 50 de ani, care după 29 de ani de muncă este şomeră şi nu reuşeşte să se angajeze. “Angajaţi oameni simpli, curajoşi”, le transmite aceasta angajatorilor.

Potrivit organizatorilor, cei care au depus CV-uri şi scrisori în urna amplasată în centrul Craiovei în timpul campaniei “Vreau să muncesc” vor fi contactaţi de consilierii Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova şi, în cazul în care fac parte din grupul-ţintă al proiectului, vor putea să devină beneficiari ai centrului.

Sursa: cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1144

    mi-i se par putine 300 la cati someri sunt sincer sa fiu

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    389

    ” Din cele aproximativ 50 depuse, mai puţin de zece au fost făcute cum trebuie», a explicat Tania Levcenco, manager de relaţii cu comunitatea în cadrul Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova”

    Reflectati la asta…

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.