Poliţiştii rutieri continuă activităţile de prevenire a accidentelor

Poliţiştii rutieri continuă activităţile de prevenire a accidentelor

257
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În acest sfârşit de săptămână efectivele poliţiei rutiere au organizat şi executat acţiuni de prevenire a accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare şi de traversările neregulamentare.
Poliţiştii Serviciului Rutier – Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat împreună cu agenţi rutieri din cadrul Politiilor Municipale Băileşti şi Calafat folosind aparatele radar în sistem „releu” pe D.N 56, iar poliţiştii Biroului Rutier Craiova au acţionat pe principalele artere din municipiu.
Poliţiştii au acţionat şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost controlate aproximativ 350 autovehicule, iar 550 persoane au fost legitimate, fiind astfel constatate 235 fapte de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în sumă totală de 26.690 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.
Astfel, au fost aplicate 69 sancţiuni pentru viteză neregulamentară, 34 neportul centurii de siguranţă, 61 traversări neregulamentare, 12 alte amenzi au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil.
De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 11 permise de conducere, iar 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.
Exemplu:
V.OCTAVIAN, 37 de ani, din Craiova a fost sancţionat de către poliţiştii Biroului Rutier cu amendă contravenţională în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R. pentru traversarea străzii prin loc nepermis şi nemarcat corespunzător, acesta fiind depistat pe Calea București din municipiu.
S.CĂTĂLIN, 22 de ani, din Craiova, a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Titulescu cu viteza de 86 km/h. Şi acesta a fost sancţionat cu amendă conform prevederilor OUG 195/2002 R.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.