Două tone de deşeuri, reciclate de Liceul Teoretic Balş

Două tone de deşeuri, reciclate de Liceul Teoretic Balş

290
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La rândul ei, societatea care asigură curăţenia în oraşul de pe Olteţ a reuşit să mai strângă o tonă de deşeuri în decursul ultimei luni. Acest lucru i-a făcut pe reprezentanţii firmei să prelungească cu încă o lună perioada de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice. „Suntem mulţumiţi de faptul că împreună cu cei de la Liceul Teoretic am reuşit să colectăm două tone de deşeuri electronice, fapt care ne-a încurajat să continuăm colaborarea cu această unitate de învăţământ pentru încă o lună”, declară Silviu Pendiuc, reprezentant al Salubris Balş.

„Mediul înconjurător, o prioritate”

Ion Osiac, directorul Liceului Teoretic, a răspuns fără ezitare solicitării celor de la firma de salubritate din oraş. Acesta este cunoscut prin numeroasele campanii de reciclare de orice fel la care a luat parte sau pe care le-a iniţiat în fiecare an.

„Continuăm să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a proteja mediul înconjurător. În ceea ce mă priveşte sunt un ecologist convins şi voi încerca să aduc în şcoală orice proiect care este legat de acest lucru. Elevii liceului nostru au fost încântaţi să ia parte la campanie şi, cu siguranţă, vor continua să procedeze în acelaşi mod şi pe viitor. Pentru şcoala noastră, protejarea mediului înconjurător este o prioritate”, declară Osiac.

Una dintre cerinţele lansate de către Uniunea Europeană către ţara noastră este reciclarea a 80 de mii de tone de deşeuri anual, motiv pentru care Ministerul Mediului a implementat şi proiectul „Marea Debarasare”, proiect care nu s-a bucurat de atenţia aşteptată în oraşul de pe Olteţ. Iniţiativa firmei de salubritate din Balş de a colabora cu şcolile din localitate este, până acum, singura care a dat randament în ceea ce priveşte reciclarea.
Andrei Lupu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.