FMI a aprobat majorarea salarilor pentru bugetari

FMI a aprobat majorarea salarilor pentru bugetari

685
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primul proiect al premierului desemnat Victor Ponta a primit acordul reprezentanților Fondului Monetar Internațional. Bugetarii vor primi înapoi cei 25%, însă nu pe toți odată.

După două zile de negocieri la sediul BNR între ministrul desemnat al finanțelor, Florin Georgescu, membrii FMI și membrii Comisiei Europene, salariile bugetarilor vor fi în sfârșit reîntregite. Prima majorare va fi de 8% și va avea loc în luna iunie, urmând ca în oamnă să primească și diferența. Reîntregirea în trepte a salariilor bugetarilor și restituirea contribuțiilor de sănătate pentru pensionari va duce la o creștere a deficitului bugetar de la 1,9% din PIB la 2,2%. Mai exact, această majorare ar putea însemna un impact negativ asupra bugetului de aproximativ 400 milioane euro. Diferența de bani primită de români va fi cel ami probabil alocată pentru plătirea ratelor restante, consum sau, în cele mai fericite cazuri, într-un cont de economii. “Este greu de spus dacă plusul de resurse va merge în consum. Nu cred că cea mai mare parte a banilor va merge în consum. Sunt multe ate zone vul­nerabile. Există presiunea dato­riilor. Probabil unele venituri su­plimen­tare vor merge spre creditele restante. Şi eco­nomisirea este o alter­na­tivă care poate să fie luată în con­siderare. În perioadele de criză oa­me­nii devin mai pru­denţi, îşi reduc con­sumul, nu mai merg în vacanţe, renunţă la ceea ce pot pentru a se pregăti de ceea ce este mai rău”, a comentat analistul economic Aurelian Dochia, conform zf.ro.

Ada Lateș

ada.lates@jurnalulolteniei.ro



3 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    5109

    Mie mi se pare ca a crecut cam artificial PIB-ul

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-12-2006
    Locatie
     aici
    Mesaje
    419

    Oadevarata isterie cu banii bugetatilor…..
    BAAA DAR NOI ASTIA DIN PRIVAT ????

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-07-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    210
    Citat Mesaj initiat de marians65
    Oadevarata isterie cu banii bugetatilor…..
    BAAA DAR NOI ASTIA DIN PRIVAT ????

    Privatii sunt direct subordonati patronilor… salariile lor se pot incadra intre salariul minim si cat il duce buzunarul pe sefu’. La bugetari, salariile au anumite plafoane. Cel putin teoretic…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.