Actualitate / Peste 5.000 de olteni au ieşit în stradă

Actualitate / Peste 5.000 de olteni au ieşit în stradă

526
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Oltenia, la fel ca întreaga ţară, a fost zguduită de manifestaţii. În Craiova au protestat aproape 2.000 de oameni, în Drobeta Turnu Severin – 800, în Slatina – 1.000, în Târgu-Jiu – 200, iar în Vâlcea – 2-300.

 

Aproximativ 2.000 de craioveni au protestat ieri în Piaţa „Mihai Viteazu“. Studenţii, revoluţionarii, suporterii echipei Universitatea Craiova, persoanele cu dizabilităţi şi oamenii politici au manifestat împotriva Guvernului. Protestul nu a fost autorizat, membrii PSD susţinând că primarul Craiovei, Antonie Solomon, nu le-a dat aprobare.Am trimis o adresă pentru a solicita aproparea unui protest spontan în Piaţa Prefecturii. însă nu a fost autorizat. De aceea, noi, membrii PSD, nu am organizat protestul, doar ne-am alăturat mulţumii ieşite în stradă”, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Dindirică, purtător de cuvânt al PSD Craiova.

În Drobeta Turnu Severin, peste 800 de persoane au manifestat timp de două ore. Oamenii au avut steaguri şi pancarte cu lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, iar protestul s-a încheiat în jurul orei 18.00.

Gorjenii s-au adunat în Piaţa Prefecturii după ce au strigat ,,Ruşine, ruşine să vă fie” în faţa sediului PDL din Târgu-Jiu. Aproape 200 de persoane au protestat, fiind nemulţumite de regimul Băsescu.

În Vâlcea, aproape 300 de participanţi la miting au făcut un tur de forţă pe străzile oraşului ajungând din centru – la sediul PDL, Prefectură, Primărie – până la Casa Tineretului şi înapoi.

Centrul din Slatina a fost luat cu asalt de protestatari. Aproape 1.000 de persoane au cerut demisia Guvernului şi alegeri anticipate. Tineri, pensionari, bugetari sau sindicalişti au încercat să schimbe ceva pentru viitorul lor.

În plus, nu trebuie uitaţi oamenii care au protestat în Bucureşti.

Flaviu Dincă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.