Elevii olteni, pe primul loc la Concursul de dans „Împreună pentru viitor”

Elevii olteni, pe primul loc la Concursul de dans „Împreună pentru viitor”

494
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Echipa mixtă, formată din elevi de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina şi copii de la Organizaţia „Trebuie” Olt, a câştigat premiul I la etapa regională a Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru Viitor”, desfăşurată la Târgu Jiu. Concursul a fost organizat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi s-a desfăşurat pe două secţiuni-dans modern şi dans tradiţional. Performanţa elevilor olteni le-a adus calificarea la faza naţională, care se va desfăşura sub forma unui festival, la Craiova.

 

„Oltul a participat cu copii de la Organizaţia «Trebuie» împreună cu partenerii lor de la Colegiul Naţional «Nicolae Titulescu» Slatina. La dans modern, au obţinut premiul I, ceea ce înseamnă calificarea în Etapa Naţională, care se va desfăşura la Craiova, pe 25 mai. La dans tradiţional, au luat premiul al II-lea. La faza naţională va fi prezentă baroneasa Emma Nicholson”, a declarat Claudia Niţulescu, inspector şcolar de specialitate pentru învăţământ special şi special integrat din cadrul ISJ Olt.

La concurs au participat echipe mixte formate din elevi de la şcolile normale şi din elevi de la şcolile speciale din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Teleorman.

SNAC pentru apropierea şcolilor normale de cele speciale

Concursul „Împreună pentru Viitor” este iniţiat de Ministerul Educaţiei şi se adresează unităţilor de învăţământ care desfăşoară activităţi în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care implică stabilirea unei legături între licee, pe de o parte, şi centre şcolare pentru educaţie incluzivă, şcoli speciale, centre de plasament şi instituţii, locuinţe sociale şi centre de zi şi spitale – pe de altă parte.

 

„SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sau în dificultate”, mai spune Claudia Niţulescu.

Nota specifică a acestui concurs este dată de faptul că fiecare echipă este formată – în mod egal – din elevi voluntari proveniţi din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC şi elevi beneficiari-doar elevi cu un certificat de încadrare în grad de handicap.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.