Slătinenii nu vor avea Plaja Olt, în această vară

Slătinenii nu vor avea Plaja Olt, în această vară

281
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Faptul că, în scurt timp, urmează să demareze lucrările pentru realizarea Clubului Nautic a determinat Primăria Slatina să nu mai facă investiţii în Plaja Olt şi în piscina „Blue Ciel”. Mai mult, municipalitatea nu va organiza nici licitaţie pentru o eventuală concesiune a spaţiului destinat răcoririi slătinenilor, în zilele toride de vară.

 

„Din păcate, anul acesta n-o să avem piscină, deci n-o să avem nici plajă. Acest lucru se întâmplă deoarece deja se trece la licitaţie pentru realizarea acelui proiect de care vorbim pentru zona aceea de agrement din zona plajei şi, deci, nu ne mai permitem să mai dăm drumul la plajă, să mai facem ceva investiţii, să mai închiriem, pentru că deja se pregătesc lucrările pentru Clubul Nautic. În vara aceasta, din păcate, va trebui să ne descurcăm prin zonele limitrofe, pe unde se pot duce slătinenii”, a declarat Ana Anghel, viceprimarul Slatinei.

Ea a declarat că acest „sacrificiu” pe care îl vor face slătinenii în această vară este pentru a se putea bucura de condiţii şi dotări mult mai bune pe care le va avea Clubul Nautic, care va fi realizat cu fonduri europene în acea zonă.

 

„Totul  este pentru o idee bună, zic eu, de viitor şi va fi cu totul altceva decât ce a fost până acum. Spre deosebire de anii trecuţi, când am încercat să creăm condiţii măcar minime ca să poată să vină slătinenii măcar în week-end, anul acesta, pentru un scop mult mai mare, nu vom avea plajă şi piscină”, a afirmat Ana Anghel.

„Cine merge acolo, merge pe riscul lui”

Viceprimarul a ţinut să precizeze faptul că la Plaja Olt nu există nimic amenajat, iar municipalitatea nu-şi asumă răspunderea pentru niciun eveniment nefericit care s-ar putea petrece acolo. Ana Anghel le recomandă slătinenilor ca, dacă merg să se bronzeze, măcar să nu intre în apă.

 

„Noi nu putem să răspundem pentru sănătatea oamenilor sau pentru anumite incidente care pot avea loc în zona respectivă, dacă noi nu creăm condiţiile necesare. Deci, cine merge acolo, merge pe riscul lui. Nu va fi ceva amenajat şi ar fi bine să nu meargă acolo şi, mai ales, să nu intre în apă. Sunt pericole şi, atât timp cât există pericole, e bine să nu se folosească această plajă”, a declarat ea.

Ştrandul din cartierul Progresul, tot de anul viitor

Deşi situaţia este aceeaşi de mai mulţi ani, nici ştrandul din cartierul Progresul nu va putea fi folosit în această vară. Acolo sunt deja programate să înceapă lucrările pentru reabilitare, din această toamnă.

 

„Ştrandul din Progresul nu se va termina anul acesta. S-a făcut studiul de fezabilitate  şi din toamnă se începe lucrul. Sunt trei etape, dar anul acesta nu vom beneficia, din păcate, nici de ştrand. Important este că se încep lucrările şi că la anul vom avea ştrand. Dacă avem şi Club Nautic cu tot ce înseamnă zonă de agrement, la anul vom avea lucruri mult mai frumoase şi de maximă siguranţă. Va fi altceva, vara aceasta va trebui să găsim alte soluţii”, a precizat viceprimarul Ana Anghel.

Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Ştrandului Progresul din Slatina a fost aprobat de consilierii locali. Valoarea totală a investiţiei este de peste 18.472.000 de lei şi va fi făcută în trei etape. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, această etapizare a investiţiei a fost făcută pentru a putea fi finalizată. Totul se va face din fonduri de la bugetul local.

În prima etapă, se va reabilita clădirea vestiarelor, bazinul mare, casa pompelor, rezervorul tampon, va fi amenajată parcarea, se va reface împrejmuirea, se va face racordul la utilităţi şi se vor amenaja spaţiile verzi, gazonul şi pavimentele. Etapa a doua cuprinde reabilitarea bazinului mic, amenajarea duşurilor exterioare, a cabinei poartă, a toboganului, a spaţiilor verzi şi executarea racordului la canalizare. În ultima etapă de realizare a investiţiei, se vor amenaja şi vor fi împrejmuite terenurile de sport, se va amenaja parcarea, iar clădirea vestiarelor va fi reabilitată.

În aşteptarea Clubului Nautic

Slătinenii se vor putea bucura de facilităţile unui club nautic care va fi situat la Plaja Olt. Proiectul „Amenajare Club Nautic şi de Agrement «Plaja Olt»” are o valoare totală de 34.669.195,59 lei, din care municipalitatea va suporta 19.026.694,99 lei. Realizarea clubului nautic de la Slatina presupune, potrivit proiectului, reabilitarea şi extinderea bazei de agrement Olt. Proiectul se va concentra pe reabilitarea actualei zone a plajei şi a piscinei situate pe insula de lângă Podul Olt. Modernizarea insulei presupune amenajarea unei piscine cu sistem de reciclare şi clorinare a apei, duşuri solare, vestiare modernizate, grupuri sanitare sau amenajarea unui debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele.

De asemenea, vor fi construite şi anexe noi: terenuri de sport, teren de minigolf, teren pentru tir cu arcul, zonă pentru escaladare, pistă asfaltată pentru biciclete şi o suprafaţă pentru rolleri.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.