Florenţa Roşianu, supărată pe primarii olteni

Florenţa Roşianu, supărată pe primarii olteni

252
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La două săptămâni de la preluarea funcţiei de conducere a  AJPIS Olt rămasă vacantă după demisia lui Cătălin Davidescu, Florenţa Roşianu a făcut un bilanţ al instituţiei, dar şi al situaţiei pe care a descoperit-o în teritoriu.

 

„Am o echipă foarte bună, alcătuită din oameni competenţi. Mă bucur că am preluat Inspecţia Socială, întrucât consider că este mult mai eficient ca de partea de verificare să ne ocupăm tot noi, cei care acordăm prestaţiile sociale. Din păcate sunt doar patru inspectori sociali, ceea ce face destul de dificilă acoperirea judeţului”, a declarat Florenţa Roşianu.

Principalele probleme cu care s-a confruntat pe teren sunt legate de venitul minim garantat, pentru care directorul AJPIS îi consideră vinovaţi pe primari.

 

„În cadrul campaniei pe venit minim garantat, care se află în derulare, au fost descoperite numeroase nereguli: oameni care primeau pe nedrept acest tip de ajutor de la stat, dar am depistat şi numeroase persoane care nu beneficiau de acest sprijin cu toate că ar trebui. Pot spune că sunt foarte supărată pe primari, întrucât am descoperit probleme în cea mai mare parte a localităţilor în care am demarat controale, oamenii nu sunt informaţi, iar personalul de la departamentul de anchetă socială din cadrul primăriei nu-şi face treaba cum ar trebui. Tocmai de aceea, voi organiza în perioada următoare, cel mai probabil după alegeri, când vom finaliza şi campania demarată în judeţ, o sesiune de discuţii cu toţi primarii din judeţ”, a precizat Florenţa Roşianu.

„Îmi place să ajut oamenii”

Cât despre motivele care au determinat-o să opteze pentru funcţia de director executiv al AJPIS Olt, Florenţa Roşianu spune că această meserie i se potriveşte.

 

„Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială este o instituţie frumoasă. Îmi place să lucrez cu oamenii, să-i ajut pe cei care au nevoie. Nu aş fi acceptat niciodată să preiau acest post dacă nu aş fi fost capabilă să conduc Agenţia, dacă nu aş fi avut cunoştinţe în proporţie mai mare de 60% despre ce presupune acest domeniu şi această funcţie”, spune noul director al AJPIS Olt.

 

Florenţa Roşianu a ocupat timp de 15 ani funcţia de contabil la Primăria din Bărăşti, a lucrat apoi la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Olt, la Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi, iar de la mijlocul lunii aprilie a venit prin transfer pe funcţie de execuţie în cadrul AJPIS Olt.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.