Peste 20.000 de semnături pentru proiectul câinilor maidanezi

Peste 20.000 de semnături pentru proiectul câinilor maidanezi

272
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Viceprimarul Mărinică Dincă şi candidatul PDL la funcţia de primar al Craiovei a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, bilanţul celor două săptămâni ale campaniei “Craiova fără maidanezi. Implică-te!”. 

Peste 20.000 de semnături au fost strânse de voluntarii campaniei “Craiova fără maidanezi. Implică-te!”. Viceprimarul Mărinică Dincă a declarat că oamenii au întâmpinat cu bucurie acest proiect, problema câinilor maidanezi fiind una care apasă comunitatea din oraş.

“Am avut parte de o reacție neașteptat de bună din partea craiovenilor în cadrul campaniei. Am reușit să strângem, în cele două săptămâni scurse de la demararea acestei campanii, peste 20.000 de semnături, pe care le vedeți aici, și acest lucru ne arată că oamenii sunt foarte interesați de rezolvarea problemei câinilor maidanezi. Și nu ne vom opri aici! Având în vedere că am strâns deja numărul necesar de semnături pentru inițierea unui proiect de hotărâre de consiliu local, vom depune aceste liste și sperăm că primarul va convoca în această lună o ședință de consiliu local astfel încât acest proiect, care are în spate voința atâtor oameni, să fie pus pe ordinea de zi”, a completat Dincă.

Candidatul PDL la funcția de primar al Craiovei a adăugat că, pe lângă semnăturile primite, mulți craioveni și-au manifestat intenția de a pune umărul la rezolvarea problemei câinilor comunitari prin diferite mijloace. “Există deja cetățeni care ne-au spus că vor să doneze teren pentru construcția unui adăpost și este vorba despre terenuri în extravilanul Craiovei. În plus, la corturile pe care le-am amplasat în oraș și prin campania făcută de noi din ușă în ușă, peste 1.000 de oameni ne-au spus că vor să adopte un câine maidanez în cazul în care acest proiect va fi trecut pe ordinea de zi și va fi adoptat”, a mai declarat Dincă.

Proiectul propus de Mărinică Dincă prevede un pachet de trei măsuri: sterilizarea câinilor de la curți, adopția câinilor maidanezi, precum și crearea unui adăpost, care trebuie luate concomitent, astfel încât de aceste soluții să beneficieze atât locuitorii de la bloc cât și cei de la case. Astfel, craiovenii care locuiesc în zonele de case și au deja un câine în gospodărie vor beneficia de o reducere de 30% la impozitul pe clădire și teren dacă își vor steriliza câinele şi cei care locuiesc la case și adoptă un câine maidanez de la adăpost vor beneficia de o reducere de 30% la impozitul pe clădire și teren. De asemenea, proiectul prevede şi construirea unui adăpost cu o capacitate de 1.000 de locuri.

În acest moment, pe străzile Craiovei sunt în jur de 5.000 de câini maidanezi.

Ştefania Bătrînca

stefania.batrinca@jurnalulolteniei.ro

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.