Ministrul Educaţiei acuzat de plagiatul unei lucrări prezentate la Craiova

Ministrul Educaţiei acuzat de plagiatul unei lucrări prezentate la Craiova

270
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Partidul Democrat Liberal cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pe care îl acuză de plagiatul unei lucrări prezentate la Craiova.

Preşedintele PDL Emil Boc a prezentat un studiu al unui cercetător japonez, despre care a susţinut că a fost copiat de Mang cuvânt cu cuvânt într-o lucrare prezentată la Craiova de acesta, informează gândul.info. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, spune că, în cazul în care ministrul Educaţiei nu-şi va da demisia, Partidul Democrat Liberal va depune o moţiune simplă împotriva lui Mang. “Astăzi vă prezint un plagiat 100%: un articol al domnului ministru, copiat în integralitate dintr-o sursă japoneză, adică a copiat articolul altor cercetători japonezi şi şi-a pus numele pe un articol care nu îi aparţine”, a declarat Boc.

Iată şi cele două documente puse la dispoziţie de gândul.info: lucrarea pe care ar fi copiat-o Mang şi lucrarea lui Mang.

Mang a afirmat că nu este vorba de plagiat, ci de o acţiune politică. “De fapt este vorba de nişte lucrări ştiinţifice pe care, sigur, domniilor lor le este destul de greu să le înţeleaga, în care aspecte teoretice ale unor algoritmi analizaţi în lucrare, care nu pot fi modificaţi şi care nu sunt invenţia lui Mang, au fost prezentaţi în partea introductivă sau în partea de noţiuni teoretice, dupa care scopul lucrării, dat şi în titlu, a fost de a implementa aceşti algoritmi cu anumite circuite sau în software astfel încât să se vadă valoarea şi tăria acestor algoritmi”, a explicat Ioan Mang pentru HotNews.

Ştefania Bătrînca

stefania.batrinca@jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.