Lucian Blaga, comemorat la Dobreţu

Lucian Blaga, comemorat la Dobreţu

271
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Asociaţia ,,Salvaţi Identitatea Satului”, în parteneriat cu Biblioteca Comunală „Înv. Ilie Renghea”, Primăria din Dobreţu şi Studioul Media Art organizează, astăzi, cea de-a X-a ediţie a proiectului cultural „Dobreţul citeşte poezie”, printr-o seară dedicată poeziei lui Lucian Blaga. Evenimentul are loc în incinta Grădiniţei „Nicolae Truţă”, din Comuna Dobreţu, şi face parte din Programul de lecturi publice pentru tineretul din mediul rural intitulat „Drumul spre lectură”.

„Ziua de 10 mai trebuie sărbătorită pentru comemorarea tuturor evenimentelor istorice care au avut loc în ani diferiţi la aceeaşi dată şi care dau o încărcătură simbolică specială acestei zile, tocmai pentru că toate acele evenimente au fost benefice pentru România. Pe 10 mai 1866 a avut loc înscăunarea principelui Carol I, la 10 mai 1877, proclamarea Independenţei, iar în 1881, apariţia Regatului României. Indiferenţa faţă de jertfele strămoşilor pentru a câştiga independenţa naţională, uitarea sacrificiului de sânge făcut la Plevna, Smârdan şi Griviţa, de către ostaşii şi ofiţerii Armatei Regale Române, nu îşi are nicio justificare şi, cu trecerea timpului, devine o ruşine inadmisibilă”, declară Viorel Călugăru, directorul Asociaţiei Culturale „Salvaţi Identitatea Satului”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.