Biserici din lemn, maramureşene, în Râmnic

Biserici din lemn, maramureşene, în Râmnic

470
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Trei biserici construite din lemn în stil maramureşean vor fi construite în municipiul Râmnicu Vâlcea, în perioada următoare.
Bisericile vor fi ridicate cu fonduri de la Arhiepiscopia Râmnicului. „Îmi place arhitectura ecleziastă pe lemn a Maramureşului. Reprezentanţii Arhiepiscopiei m-au contactat pentru autorizaţii şi le-am propus să construiască aceste biserici din lemn în stil maramureşean. Sunt de acord cu construcţia acestor locaşe de cult, dar nu vreau unele mari, din piatră, reci, ci din lemn şi, dacă se poate, să fie copiat modelul maramureşean”, a declarat Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului. Edilul susţine că  Arhiepiscopia a fost receptivă la această idee şi, în maxim o lună, va fi pusă, piatra de temelie la prima dintre biserici, cu hramul Sfântului Calinic. Cele trei biserici vor fi construite în cartierele Libertaţii, Ostroveni şi Ostroveni-Sat. Cele trei bijuterii vor spori astfel zestrea turistică a municipiului Râmnicu Vâlcea.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.