Saptamana Nationala a Voluntariatului 14-20 mai 2012

Saptamana Nationala a Voluntariatului 14-20 mai 2012

556
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

                                                                       Voluntariatul nu e o poveste.  Voluntariatul e de povestit!

 Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat,
in parteneriat cu centrele de voluntariat si VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania, 
anunta cea de-a XI-a editie a acelei saptamani din an care reuneste, in fiecare primavara, zeci de organizatii ce implica voluntari, actiuni diverse de voluntariat si evenimente de crestere a profilului voluntarilor in comunitate:

Saptamana Nationala a Voluntariatului
1
4-20 mai 2012

 

Cea de-a XI-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului in Craiova este organizata de Centrul de Voluntariat Voluntaris, in colaborare cu Primaria Craiova, Asociatia Sanse Egale pentru Fiecare, Let’s Do It Romania! si Filarmonica Oltenia.

 

                         Calendarul Saptamanii Nationale a Voluntariatului

  • Luni, 14 mai 2012, orele 14.00 – 16.00, sediul Centrului de Voluntariat Voluntaris (strada G. Bibescu nr.44)

“Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit” (curs de voluntariat). Va informam si discutam despre istoria voluntariatului pe plan national si international, Saptamana Voluntariatului in Romania, cele mai importante proiecte de voluntariat. Ne sunt alaturi voluntari de onoare ai Centrului Voluntaris, oameni cu suflet mare, fiecare cu o poveste de viata ce poate fi un exemplu pentru noi toti.

  • Luni – Miercuri (orele 10.00 -14.00), Spitalul de Pediatrie Craiova, strada Corneliu Coposu nr.107

Campania “Facem parte din viata comunitatii” (timp de trei zile, voluntarii Asociatiei Sanse Egale vor amenaja spatiul verde si locurile de joaca din zona celor doua centre de plasament ale D.G.A.S.P.C. Dolj precum si a Spitalului de Pediatrie Craiova. Vor vopsi leaganele, vor taia iarba, vor asambla un joc nou, modern, iar miercuri, 16 mai, ora 14,00 le vor preda beneficiarilor pentru ca micutii gazduiti de centrele de plasament sau cei internati in spital să se bucure, din nou, de locurile de joaca)

  • Joi, 17 mai 2012, orele 17.00-21.00, Parcul Nicolae Romanescu (zona Foisor)

“Ziua Taticilor”. O activitate ce se afla la cea de-a doua editie in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntaritului, prin care ii invitam pe tatici si pe copii…la joaca. Desenam, construim, cantam si avem parte de multa voie buna.

  • Vineri, 18 mai 2012, orele 18.00-21.00, Piata Mihai Viteazul

“Arta Voluntariatului”. Va invitam la un spectacol artistic sustinut de voluntari (muzica folk, fotografie, creaţii hand-made, pictură pe sticlă)

  • Sambata si duminica (19-20 mai 2012), orele 11.00 – 13.00, Piata Mihai Viteazul

“Voluntarii impart inspiratie”. Va oferim  carduri personalizate (cu mesaje / citate despre voluntariat) tiparite pe plicuri cu seminte de flori; carti poştale cu retete de dulciuri propuse de voluntarii din Oltenia, personalizate cu titlul “Gustul dulce al voluntariatului”.

„Voluntarii aduc o contributie esentiala la dezvoltarea societatii românesti. Saptamana Natională a Voluntariatului este oportunitatea noastra de a saluta toti voluntarii si de a le multumi pentru dedicarea cu care isi ofera timpul, optimismul si abilitatile, pentru a face România un loc mai bun şi mai frumos. SNV reprezinta, in acelasi timp, un indemn pentru noi toti de a contribui prin voluntariat la dezvoltarea comunitatii in care traim.” (Corina Pintea, director executiv Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat).

 

 

Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS face parte din Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat si are misiunea de a promova voluntariatul si responsabilitatea sociala ca principii de bună practica in dezvoltarea comunitatii locale. Centrul de voluntariat din Craiova a luat nastere in martie 2006, ca un program permanent al Asociatiei Române a Tinerilor cu Initiativa.

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment dedicat voluntarilor activi din România, initiat în anul 2002 de catre Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si implementat in fiecare an in colaborare cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din România, VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in România si partenerii locali ai SNV.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.