Final în triumf pentru România – Iordache, aur, Ponor, argint la sol

Final în triumf pentru România – Iordache, aur, Ponor, argint la sol

997
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Larisa Iordache, medalie de aur, Cătălina Ponor, argint, în ultima finală, cea de la sol, astfel că România a încheiat în triumf actuala ediţie a Campionatelor europene de gimnastică feminină de la Bruxelles, marcând o revenire fără egal în istoria gimnasticii continentale. În fapt, această ordine pe podiumul ultimului aparat a fost o inversare de roluri după proba precedentă, de la bârnă, când Ponor a primit aurul, iar Iordache, argintul, într-o zi, duminică, deschisă de titlul continental reuşit la sărituri de o altă româncă, Sandra Izbaşa.

În finala pe aparate, conducerea a luat-o din al doilea exerciţiu prezentat de Cătălina Ponor, cu 14,633 puncte, şi cea mai bună notă de plecare, 6,0, până la… a şasea concurentă programată la sol, Larisa Iordache, care a acumulat dificultăţile, ajungând la 6,4 notă de plecare şi la o notă totală de 15,266, cea mai bună realizată în faţa exigentelor arbitre de la sol în toate cele 4 zile de concurs. Cu 4 diagonale acrobatice de cea mai mare dificultate şi exerciţii gimnice executate perfect, între care şi o cvadruplă piruetă, Larisa Iordache are un integral la sol de cea mai înaltă clasă.

Aşadar, Larisa Iordache, aur cu 15,266, Cătălina Ponor, argint cu 14,633, bronzul revenind, ca şi la bârnă, interesantă coincidenţă, britanicei Hannah Whelan, cu 14,533. AGERPRES

Sursa: http://ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.