S-a lansat campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”

S-a lansat campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”

246
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministerul Administraţiei şi Internelor a lansat campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, pentru ca cetățenii să fie informați asupra sancțiunilor pe care le riscă, dacă vor vota în conformitate cu legea.

La nivel local, polițiștii Secției 5 au împărțit deja pliante cetățenilor, cu mențiunea de a suna la 112 dacă observă că legislația electorală a fost încălcată. Comisar-șef Adrian Căpraru coordonează activitatea la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj și este ajutat de purtătorii de cuvânt ai celorlalte instituții: Inspectoratul Județean de Jandarmerie, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Poliția de Frontieră.

„În Centrul de Comunicare Județean, care a fost constituit pe 10 mai a.c., pentru perioada alegerilor, vor lucra purtătorii de cuvânt ai structurilor teritoriale ale Administrației și Internelor. Scopul centrului este acela de a furniza un mesaj coerent cu privire la toate evenimentele care se petrec pe perioada campaniei electorale și chiar în ziua alegerilor. Sediul este în cadrul IPJ Dolj și puteți să vă adresați aici  pentru orice informație”, a declarat purtătorul de cuvânt  IPJ Comisar-șef Adrian Căpraru.

Inspectoratul de Poliție Județean va asigura paza a 269 de secții de votare, 94 de secții vor fi în grija Inspectoratului Județean de Jandarmerie, 76 de secții vor fi păzite de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 11 secții de Serviciul de Transporturi Craiova și 12 secții vor reveni Grupării Mobile de Jandarmi.

Cei care oferă mita în schimbul unui vot electoral riscă pedeapsa cu închisoare de la șase luni la cinci ani.

Diana Zamfir




Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.